Karaağaç Bağlantı Köprüsü Başbakan Yıldırım Tarafından Hizmete Açıldı

Karaağaç Bağlantı Köprüsü Başbakan Yıldırım Tarafından Hizmete Açıldı
Türkiye'nin en büyük ikinci viyadüğü ve köprüsü olan Karaağaç Bağlantı Köprüsü, Başbakan Binali Yıldırım tarafından hizmete açıldı.

Edirne’de Meriç ve Tunca Nehri’nin taşması sonucu yaşanan mağduriyetleri ortadan kaldırmak için yapılan Türkiye’nin en büyük ikinci viyadüğü ve köprüsü, Başbakan Binali Yıldırım tarafından hizmete açıldı.

Başbakan Binali Yıldırım’ın Ulaştırma ve Denizcilik Bakanlığı döneminde 2014 yılında temelini attığı Edirne-TEM Karaağaç Bağlantı Yolu Köprüsü, Başbakan Yıldırım’ın katılımıyla gerçekleştirilen açılış töreniyle hizmete açıldı. Edirne-TEM Karaağaç Bağlantı Yolu Meriç Köprüsü açılış töreninde Başbakan Binali Yıldırım’a; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hayati Yazıcı, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop, Edirne Valisi Günay Özdemir, Milletvekilleri ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan eşlik etti.

Edirne Valisi Günay Özdemir açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Tarih boyunca medeniyetlere ev sahipliği yapan, İstanbul’u fetheden medeniyetin kurulduğu ve İstanbul’u fetheden komutan Fatih Sultan Mehmet’in doğduğu, büyüdüğü serhat şehrimiz Edirne’ye hoş geldiniz. Sayın Başbakanım; Cumhurbaşkanımız önderliğinde ülkemizde yaptığınız önemli eserlerden biri olan Meriç üzerindeki köprümüz hizmete açılıyor. Yaptığınız hizmetlerden dolayı, başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere sizlere teşekkür ediyoruz." dedi.

Başbakan Binali Yıldırım açılışta yaptığı konuşmada, "Doğusuyla batısıyla, kuzeyiyle güneyiyle bütün Türkiye’yi selamlıyorum. Bu köprü bana göre Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden daha önemli. Sel gelir Meriç taşar, Karaağaç'ın Edirne ile bağlantısı kesilir. Bu köprünün uzunluğu 1943 metre. Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden daha uzun. Bize, 'Buraya bu kadar masrafa gerek var mı?' diyenler oldu. Tek bir insanımıza ulaşmak için bile olsun biz bu işi yaparız. Eser siyaseti yapıyoruz. 15 yıldır ülkemizin her tarafını donattık, yollarla donattık. Sağlıkta şehir hastanelerinde devrim yaptık. Birçok Avrupa ülkesinde sağlıkta bu eserler yok. Biz Türkiye’nin yollarını açtık. Tek yolları bölünmüş yol haline getirdik. Havayolunu halkın yolu yaptık. Edirne’den hızlı tren, Kars’a kadar gidecek. Yeter ki, bir olalım. Bakın Almanya, Hollanda bizim siyasilerimize izin vermiyor, ama bölücü başının posterlerine, PKK’ya izin veriyor. Bunlar bizim dostumuz mu? Bu millet defalarca kez küllerinden yeniden doğmuştur. Bizim hedefimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün muasır medeniyetler seviyesine çıkmaktır. Değişime var mısınız? İstediği kadar Meriç taşsın fark etmez, bu yaptığımız eserle, Karaağaç insanımızın yolu her zaman açık olacak. Bu eserimizde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Başbakan Yıldırım, konuşmasının bir bölümünde, "Gücümüz yetmedi, anayasa yolunu açamadık. Şimdi anayasa otoyolunu açmaya hazır mısınız? Siz anayasa yolunu açın, biz iki şeritli yolları dört şeride çıkaralım. Otoyolları da yapalım, Çanakkale Köprüsünü de yapalım. Hızlı tren Edirne'ye gelecek; Edirne'den İstanbul'a, İstanbul'dan Ankara'ya, ta Kars'a gidecek. Yeter ki bir olalım, birlikte Türkiye olalım." ifadelerini kullandı.

Başbakan Yıldırım ve beraberindeki protokol heyeti, konuşmaların ardından açılış kurdelesini "Ya Allah, Bismillah" diyerek kesti ve Edirne-TEM Karaağaç Bağlantı Yolu ve Meriç Köprüsü'nü hizmete açtı.

EJH