Karadeniz Gazından Haber Var: İlk Veriler Pozitif!

Karadeniz Gazından Haber Var: İlk Veriler Pozitif!
Enerji Bakanı Fatih Dönmez, Sakarya Gaz Sahası içerisinde komşu alanda yeni bir keşif sondajı yapıldığını açıkladı. Çaycuma -1 adı verilen kuyuda yapılan çalışmada ilk verilerin pozitif olduğunu söyleyen Dönmez, çalışmaların...

Enerji Bakanı Fatih Dönmez, Sakarya Gaz Sahası içerisinde komşu alanda yeni bir keşif sondajı yapıldığını açıkladı. Çaycuma -1 adı verilen kuyuda yapılan çalışmada ilk verilerin pozitif olduğunu söyleyen Dönmez, çalışmaların devam ettiğinin altını çizdi.

Çukurova bölgesinde üçüncü kuyunun açıldığını ve 8-10 milyon varillik bir rezerv olduğunu söyleyen Bakan Dönmez, neredeyse su seviyesinden bile petrol bulduklarını belirtti.

Türkiye Bir Dağıtım Merkezi Haline Gelebilir 

Katıldığı bir TV programında konuyla ilgili görüşlerini belirten Dönmez, Türkiye'nin, birçok yerden gaz tedarik edebilen bir ülke olduğuna değindi. Gaz tedariğiyle ilgili cazip bir konum haline geldiğimizden bahseden Enerji Bakanı, 15 farklı ülkeden gaz tedarik edebildiğimizi, dağıtım ve ticaret merkezi olmak için yeterli bir kaynak dağılımına sahip olunduğunu söyledi.

'Karadeniz Gazı Doğal Gazda Dışa Bağımlılığı Yüzde 70'e İndirecek'

Tüketilen gazın %99'unu dışarıdan aldığımızı söyleyen Bakan, Karadeniz gazı sayesinde dışa bağımlılığın %70'e kadar inebileceğini söyledi. %25-30 oranında kendi gazımızı kullanabileceğimizi söyleyerek su seviyesinde petrol bulunduğuna dair detayları paylaştı.

Su Seviyesinde Petrol Bulundu

Çukurova bölgesinde üçüncü kuyunun açıldığını ve 8-10 milyon varillik bir rezervin bulunduğunu söyleyen Dönmez, 350-400 metrelik sığ bölgeden petrol elde edildiğini belirtti. Deniz seviyesine bu kadar yakın petrol bulmanın ise bir nimet olduğunu dile getirdi.