Kaykay Pistine Zarar Verdiler

Kaykay Pistine Zarar Verdiler
Yıllardır atıl kaldıktan sonra yenilenen Cumhuriyet Parkında bulunan kaykay pistine kimliği belirlenemeyen kişi veya kişiler tarafından zarar verildi.

Yıllardır atıl kaldıktan sonra mahallelinin istekleri doğrultusunda yenilenen Cumhuriyet Parkında bulunan kaykay pistine kimliği belirlenemeyen kişi veya kişiler tarafından zarar verildi.

Yıllardır atıl bir durumda bulunan Cumhuriyet Parkının, mahalle halkının istekleri doğrultusunda yenileme çalışmalarına ağustos ayında başlanmıştı. Çocuk oyun grubunun da bulunduğu parka kaykay tutkunlarının talepleri üzerine 300 metrekare alana sahip kaykay pisti de yapılarak çalışmalar eylül ayında tamamlanmıştı.

Kaykay pistinin yan taraflarında bulunan ahşap plakaları kıran kişi ya da kişilerin kırdıkları ahşapları yakarak ısınmaya çalıştıkları tespit edildi. Bunun üzerine Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu, Edirne Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Hakan Savaşçı ve Kaleiçi Mahalle Muhtarı Necmettin Ersaçmış Cumhuriyet Parkına gelerek incelemelerde bulundu.

kaykaypisti2

Mahalle halkının isteği doğrultusunda Cumhuriyet Parkını yenilediklerini ifade eden Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu, "Bu sabah hepimiz çok üzgünüz. Bir şeyi yapmak ve düzenlemek dışında, halkın yapılan bu yenilikleri koruması çok önemli. Bu sabah buraya gelen arkadaşlarımız görmüşler ki; kaykay pistindeki malzemeleri sökülüp, onlarla ateş yakılmış. Ben buradan Edirnelilere seslenmek istiyorum; lütfen parklarınıza sahip çıkın. Edirne'nin genelinde birçok parkta aynı sorunla karşı karşıyayız. Parklarımız yarım saatlik eğlenceler nedeniyle katlediliyor. Gördüğünüzde bize bildirin." dedi.

EJH