Kırklareli'nde Dünya Kanser Günü İçin Bir Araya Gelindi

Kırklareli'nde Dünya Kanser Günü İçin Bir Araya Gelindi
Kırklareli Kanser Savaş Derneğince bir restoranda yapılan etkinliğe, Kırklareli Vali Yardımcısı Yusuf Güler, Belediye Başkan Yardımcısı Burcu Bölükbaşı Yeğin, İl Sağlık Müdürü Çiğdem Cerit, Dernek Başkanı Remzi Berker...

Kırklareli Kanser Savaş Derneğince bir restoranda yapılan etkinliğe, Kırklareli Vali Yardımcısı Yusuf Güler, Belediye Başkan Yardımcısı Burcu Bölükbaşı Yeğin, İl Sağlık Müdürü Çiğdem Cerit, Dernek Başkanı Remzi Berker ile siyasi parti, sivil toplum örgütleri temsilcileriyle dernek üyeleri katıldı.

Dernek yönetim kurulu üyesi Sevdiye Uçak, etkinliğe katılanlara teşekkürlerini iletti.

Her 4 Ölümden Biri Kanser

Kırklareli'nde her dört ölümden birinin kanser sebebi ile yaşandığını söyleyen Uçak, vatandaşları kansere karşı korumak, eğitmek ve bilinçlendirmek için çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Kanserin önlenebilir bir hastalık olduğunu söyleyen Uçak, "Aynı zamanda tedavi de edilebilir bir hastalıktır. Ama geç kalmamak gerekir. Kanserde erken teşhis çok önemlidir. Bu nedenle gerekli kontrollerimizi zamanında ve düzenli olarak yaptırmalıyız. Etkinliğimize katıldığınız için herkese çok teşekkür ediyorum." dedi.