Kırklareli'ndeki Oto Lastikçilerde Kış Lastiği Mesaisi

Kırklareli'ndeki Oto Lastikçilerde Kış Lastiği Mesaisi
1 Aralık'ta başlayacak şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için zorunlu kış lastiği uygulaması sebebi ile Kırklareli'ndeki oto lastikçilerde yoğunluk arttı.Uygulamanın başlamasına az bir zaman kala otomobillerine...

1 Aralık'ta başlayacak şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için zorunlu kış lastiği uygulaması sebebi ile Kırklareli'ndeki oto lastikçilerde yoğunluk arttı.

Uygulamanın başlamasına az bir zaman kala otomobillerine kış lastiği taktırmak isteyenler, sanayi sitelerinde bulunan lastikçilere akın etti. Sürücülerden bazıları depolarındaki lastikleri değişime getirirken, bazı sürücüler ise yeni kış lastiği aldı.

Lastik tamircisi Murat Şahin, kış lastiği değiştirmek isteyen sürücülerin 10 gündür yoğunluk oluşturduğunu ifade etti.

Can ve mal güvenliği için sürücülere kış lastiği taktırmaları önerisinde bulunan Şahin, 1 Aralık-1 Nisan tarihlerinde özellikle tüm ticari araçlarda kış lastiği olması gerektiğini söyledi.

Günde 70-90 araca kış lastiği taktıklarını belirten Şahin, "Yoğunluğumuz 10-15 gün sürecek gibi gözüküyor. Sürücüler kış şartlarında kazalara sebebiyet vermemek için kış lastiği kullanmalılar." şeklinde konuştu.