Kış Beklerken Yaz Geliyor: Bazı Bölgelerde Hava Sıcaklığı 20 Dereceye Kadar Çıkacak

Kış Beklerken Yaz Geliyor: Bazı Bölgelerde Hava Sıcaklığı 20 Dereceye Kadar Çıkacak
Birçok bölgede hala yağışların başlamaması ve sıcaklığın artması kuraklık tehlikesini tetiklemeye devam ediyor. Meteorolojiden yapılan açıklamalara göre bu hafta, sıcaklığın daha da artması ve hatta bazı bölgelerde 20...

Birçok bölgede hala yağışların başlamaması ve sıcaklığın artması kuraklık tehlikesini tetiklemeye devam ediyor. Meteorolojiden yapılan açıklamalara göre bu hafta, sıcaklığın daha da artması ve hatta bazı bölgelerde 20 dereceye kadar çıkması bekleniyor.

Ocak Ayında Bahar Mevsimi! 

Aralık ayında beklenen yağışlar olmayınca herkes Ocak ayında kışın gelmesini bekliyordu. Ancak tuhaf bir şekilde dengesi bozulan havalar bir türlü soğumadı, yağışlar bir türlü başlamadı. Avrupa ve Türkiye'yle ilgili olarak meteoroloji uzmanları kuraklık uyarısında bulundu.

Bazı Bölgelerde Sıcaklık 20 Dereceyi Görecek 

NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan, bazı bölgelerde hava sıcaklığının 20 dereceye kadar yükseleceğini şöyle açıkladı:

Marmara ve İstanbul hafta sonunu soğuk geçirecek. Hava biraz kapalı hafif yağmurlar var ancak pazartesiden itibaren ılık hava geliyor. Salı ve çarşamba istanbul’da lodos kuvvetli ve o lodosla birlikte sıcaklıklar artacak. Salı ve cumartesi arasında ılık br hava olacak. Sıcaklıklar yer yer 15 dereceye hatta ülke genelinde bazı illerde 20 dereceye yaklaşacak.

Karadeniz Son Yılların En Kurak Mevsimi

Ayın 22'sine kadar herhangi bir yağış beklenmediğini açıklayan Çalışkan, Karadeniz'in en kurak mevsimini yaşadığını ve toplamda 15 gün boyunca yağmur yağmayacağını belirtti.

Sadece Antalya'da Yağmur Var! 

Öte yandan Çalışkan, Antalya ilinde yarına kadar aralıklı sağanak yağışların devam edeceğini söyledi ve 'Antalya çok iyi yağış aldı. İki günde yer yer 300 kilograma yakın yağış düştü' bilgisini de verdi.

Beklenen Soğuklar Ne Zaman Gelecek?

Beklenen soğukların ne zaman geleceğini de yanıtlayan Çalışkan, 'Ocak ayının son haftasında hava soğuyacak. Kar yağışı gelme ihtimali var. Ayın 26'sından itibaren yer yer kar yağışları olabilir' dedi.

Öte yandan Çalışkan, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) Doğu Akdeniz için sarı kodlu uyarı verdiğini söyledi. Mersin'in doğusu, Hatay, Adana ve Osmaniye çevreleri, Kahramanmaraş'ın güneyi, Gaziantep ve Kilis'in batı kesimlerinde sağanak yağışların bu akşam itibarıyla başlayacağını belirtti.