Kış Mevsimine Giriş Yapılıyor! Meteoroloji'den Kuvvetli Rüzgar, Sağanak ve Kar Yağışı Uyarısı

Kış Mevsimine Giriş Yapılıyor! Meteoroloji'den Kuvvetli Rüzgar, Sağanak ve Kar Yağışı Uyarısı
Aralık'a sayılı günlerin kaldığı şu günlerde, soğuk hava etkisini iyice göstermeye başladı. Kışa az bir zaman kala vatandaşlar, hava durumunu her zamankinden fazla merak ediyor. İşte hava durumunda yeni hafta...Meteoroloji...

Aralık'a sayılı günlerin kaldığı şu günlerde, soğuk hava etkisini iyice göstermeye başladı. Kışa az bir zaman kala vatandaşlar, hava durumunu her zamankinden fazla merak ediyor. İşte hava durumunda yeni hafta...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son güncel hava durumu tahmin raporunu yayımladı. Yeni tahminlere göre bu hafta, Kuzey Ege kıyıları ve Marmara'nın güneybatısında kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli rüzgar eseceği öngörülüyor.

Doğuda ise kar yağışı etkisini gösterecek.

Bu hafta Türkiye genelinin parçalı ve çok bulutlu, Çanakkale'nin güneydoğu, Balıkesir'in batı kesimleri ile Doğu Karadeniz kıyıları, Kıyı Ege, Iğdır, Kırklareli ve Ordu çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı; Artvin'in iç ve yüksek kesimleri, Van, Ağrı, Ardahan ve Kars çevrelerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli Rüzgara Dikkat

Rüzgarın; Kuzey Ege kıyıları ve Marmara'nın güneybatısında kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

Rüzgardan dolayı oluşabilecek her türlü olumsuzluğa karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği hatırlatıldı.

Hava sıcaklıklarından önemli bir değişiklik olacağı tahmin edilmiyor. Genellikle mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.

Meteoroloji'den gelen tahminlere göre, bu hafta Doğu Bölgesi'nde kar ve karla karışık yağmur öngörülüyor.