'Köprüleri Taştan İki Kent' 32. Kez Buluştu

'Köprüleri Taştan İki Kent' 32. Kez Buluştu
'Köprüleri taştan iki kent buluştu' sloganıyla sürdürülen Edirne Ramazan Gezisi kapsamında Büyükçekmeceli 3 bin kadın Edirne'yi ziyaret etti.

Büyükçekmece Belediyesi tarafından bu yıl 32'ncisi düzenlenen Edirne Ramazan Gezisi kapsamında yaklaşık 3 bin kadın ziyaretçi Edirne'ye geldi. Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ve beraberindeki heyet Edirne'de resmi temaslarda bulunurken, Büyükçekmeceli kadınlar da tarihi yerleri ve camileri ziyaret etti.

"KÖPRÜLERİ TAŞTAN İKİ KENT BULUŞTU"

Ramazan ayında Edirne’ye olan kültür gezilerini geleneksel hale getirdiklerini ifade eden Akgün, 'Köprüleri taştan iki kent buluştu' sloganıyla yola çıktıklarını ve ramazan ayı içerisinde geleneksel olarak aralıksız sürdürdükleri Edirne ziyaretlerini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün, tüm Edirne halkına ve özellikle Edirne esnafına kendilerine göstermiş olduğu ilgi ve alakadan dolayı teşekkürlerini ileterek, "Edirne'deki yağmurlardan ötürü 1 hafta gecikmeyle, Büyükçekmece hanımlarıyla yaklaşık 3 bin kişiyle Edirne'deyiz. Hiç ara vermeden bu hanımların oluşturduğu Edirne turumuzu yapmanın mutluluğu içindeyiz. Bu vesileyle bize ilgi ve alakası için Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'a çok teşekkür ediyorum. Edirne ve Büyükçekmece taş köprüler ile birbirine bağlanmış iki kenttir. İki kent aralıksız her ramazan ayında bu şekilde kucaklaşıyor. Bu vesileyle öncelikle Edirne halkımızın, Büyükçekmece halkımızın ve tüm ülkemizin İslam aleminin mübarek Ramazan Bayramını kutluyorum." dedi.

Günün sonunda, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve Büyükçekmeceli hanımlar Selimiye Camii gölgesinde ve Mimar Koca Sinan heykeli önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

MERİÇ KIYISINDA TOPLU İFTAR

Kırkpınar Balkan Şehitliğini de ziyaret eden ve şehitler için dualar eden Büyükçekmeceli kadınlar, Meriç Nehri kenarında hep birlikte iftar açtı. İftar programına Edirne Belediye Başkanı Gürkan da katıldı.

Edirne Belediye Başkanı Gürkan, Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün'ünbelediyecilik anlamında bir ekol olarak gördüğünü dile getirerek, tüm Büyükçekmece ailesine Edirne’ye gerçekleştirdikleri ziyaretten dolayı teşekkür etti.

SELİMİYE'DE TERAVİH NAMAZI

Akşam ezanının okunması ile yapılan duanın ardından 3 bin Büyükçekmeceli kadın ve protokol üyeleri hep birlikte iftarını açtı. İftar yemeğinden sonra Büyükçekmeceli kadınlar Teravih Namazı için Selimiye Camii'ne geldi. Kılınan Teravih Namazının ardından da Büyükçekmece'ye döndüler. EJH