Kuvvetli Kar Yağışı Uyarısı Yayınlandı! Bu İllerde Yaşayanlar Dikkat

Kuvvetli Kar Yağışı Uyarısı Yayınlandı! Bu İllerde Yaşayanlar Dikkat
Bu yıl kış mevsiminin kurak geçmesi nedeniyle kar yağışının ne zaman etkili olacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Şubat ayı itibariyle yurt genelinde kar yağışı görülürken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü de...

Bu yıl kış mevsiminin kurak geçmesi nedeniyle kar yağışının ne zaman etkili olacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Şubat ayı itibariyle yurt genelinde kar yağışı görülürken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü de açıklamalarda bulunmaya devam ediyor. Bu kapsamda, 5 Şubat tarihinde kuvvetli kar yağışı beklenen illere dair bilgilendirme mesajı yayınlandı.

Ne Zaman Kar Yağacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün açıklamasına göre, 5 Şubat Pazar günü saat 08.00 ile 19.00 arasında Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevreleri ile Hatay’ın yüksek kesimlerinde kuvvetli kar yağışı bekleniyor. Konuya ilişkin yapılan açıklamada ''Yapılan son değerlendirmelere göre; 05.02.2023 Pazar günü sabah saatlerinden itibaren Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevreleri ile Hatay’ın yüksek kesimlerinde kuvvetli (5-20 cm) kar yağışları beklendiğinden ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.'' ifadeleri yer aldı.

Ulaşımda Aksamalara Dikkat

Bugün etkili olacağı düşünülen kar yağışı nedeniyle oluşabilecek ulaşımda aksamda, buzlanma ve don olayı gibi muhtemel risklere karşı dikkatli olunması gerekiyor.