Kuvvetli sağanak yağış geliyor

Kuvvetli sağanak yağış geliyor
Meteorolojinin son tahminlerine göre bu hafta sonu Marmara bölgesinde kuvvetli sağanak yağış etkili olacak.Hava sıcaklıkları mevsim ortalamalarının 4 ila 7 derece üzerinde seyretmeye devam ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün...

Meteorolojinin son tahminlerine göre bu hafta sonu Marmara bölgesinde kuvvetli sağanak yağış etkili olacak.

Hava sıcaklıkları mevsim ortalamalarının 4 ila 7 derece üzerinde seyretmeye devam ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son tahminlerine göre 11 Aralık 2021 Cumartesi gece saatlerinden itibaren Trakya'da sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış etkili olacak. Bununla birlikte sıcaklıkların da 5 ila 8 derece düşmesi bekleniyor.

Yağışların Pazar günü sabahın ilk saatlerinden itibaren Trakya ile Çanakkale çevrelerinde ve zamanla Marmara, Kıyı Ege ile Manisa çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2); Balıkesir'in batı kıyı ilçeleri, İzmir'in kuzey ilçeleri ile Çanakkale'nin güney ve doğu ilçelerinde çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2) olması bekleniyor.

Tahminlere göre, cumartesi gece saatlerinde başlayacak olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar, pazar gününün ilk saatlerinden itibaren Edirne ve Marmara'da yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olacak.

Kuvvetli yağışların neden olabileceği sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi. Bununla birlikte Edirne'de rüzgar hızının saatte 100 km'ye yaklaşması bekleniyor.

EDİRNE HAVA TAHMİNİ

12 Aralık Pazar günü kuvvetli sağanak yağışlı 9/14 derece, 13 Aralık Pazartesi günü sağanak yağışlı 4/6 derece, 14 Aralık Salı günü kuvvetli yağmurlu 3/6 derece.