Lalapaşa Büyüköğünlü Göleti'ne İlişkin Açıklama

Lalapaşa Büyüköğünlü Göleti'ne İlişkin Açıklama
Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta tarafından yapılan Edirne ve ilçelerinde son zamanda yapılan su yapılarının artmasının bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde önemli rol oynadığını ifade etti.Lalapaşa...

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta tarafından yapılan Edirne ve ilçelerinde son zamanda yapılan su yapılarının artmasının bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde önemli rol oynadığını ifade etti.

Lalapaşa ilçesinde Büyüköğünlü Göleti ve sulaması çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Balta'nın açıklaması şöyle:

"Projenin tamamlanmasıyla Lalapaşa ilçesinde 3 bin 920 dekarlık zirai arazinin modern borulu sistemle sulanması sağlanacak ve 1170 dekarlık alanda cazibeli sulama yapılacaktır. Bu proje kapsamında sulu tarım ile 2022 yılı birim fiyatlarına göre ülke ekonomisine yıllık toplamda 11 milyon 700 bin lira katkı sağlanması hedeflenmektedir. Projenin tamamlanması ile birlikte bölgede ürün çeşitliliği artacak ve tarıma dayalı sanayi gelişerek bölge halkının sosyo-ekonomik olarak gelişim göstermesine katkı sağlanacaktır."

Balta, çalışmalar kapsamında cazibeli 7 bin 582 metre ve pompajlı 10 bin 660 metre sulama boru hattı döşeneceğini ifade etti.