LGBTi+ Karşıtı Yürüyüşe Tepkiler Büyüyor

LGBTi+ Karşıtı Yürüyüşe Tepkiler Büyüyor
Yesevi Alperenler Ocağı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği’ne bağlı Fikirde Birlik ve Mücadele Platformu, geçtiğimiz gün İstanbul Saraçhane Parkı’nda bir yürüyüş düzenledi. “Büyük Aile Buluşması” ismi altında...

Yesevi Alperenler Ocağı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği’ne bağlı Fikirde Birlik ve Mücadele Platformu, geçtiğimiz gün İstanbul Saraçhane Parkı’nda bir yürüyüş düzenledi. “Büyük Aile Buluşması” ismi altında LGBTİ+ karşıtı yürüyüş yapıldı.

Yürüyüşe çok sayıda tarikat ve cemaat üyesi de katıldı. Mitingte aile kurumunun saldırı altında olduğu öne sürüldü, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun hedef alındı.

Türkiye'nin Dört Bir Yanında Yürüyüş Yapılacak

Fikirde Birlik ve Mücadele Platformu, “Aileni ve neslini koru, sapkınlığa dur de” başlıklı yazı ile imza topladı. Konuşma yapan Yazar Abdurrahman Uzun, “Coğrafyayı ayakta tutan tek şey ailemizdir, kırmızı çizgimiz ailedir. Bunun üzerinden saldırıyorlar bize. Bugün Saraçhane’de bu işin fitili ateşlendi, gelecek günlerde Türkiye’nin dört bir yanında bu etkinlikler devam edecek” ifadesini kullandı.

Vatan Partisinden de Yürüyüşe Destek

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Meltem Ayvalı ise yaptığı açıklamada “LGBTİ+ dayatmasını topraklarımızdan kovacağız İstanbul Sözleşmesi’nde kadınları kullanarak LGBT’yi dayattılar” şeklinde konuştu.

LGBTi+ Yürüyüşüne Tepkiler Çığ Gibi Büyüdü

Mitinge katılanlar Beyazıt Meydanı’na doğru yürüdü. LGBTİ+ karşıtı yürüyüşe farklı kesimler tepki gösterildi. Onur Haftası Yürüyüşü’nü yasaklayan İstanbul Valiliği’nin bu yürüyüşe izin vermesi eleştirilerin hedefi oldu.

Yürüyüşe tepki gösterenler sosyal medya hesaplarından #NefretYürüyüşüneHayır etiketiyle paylaşım yaptı.

LGBTi+ karşıtı mitinge demokratik kitle örgütünden vatandaşlara, siyasi partilerden sanatçılara kadar pek çok tepki yağdı.

#NefretYürüyüşüneHayır Paylaşımlarından Bazıları:

{{unknown}}