Lise Öğrencileri Yatak Üretimine Başladı

Lise Öğrencileri Yatak Üretimine Başladı
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, İl Milli Eğitim Müdürü Ayhan Teltik ve Türkiye Tekstil Sanayi İşverenleri Sendikası Genel Sekreteri Başar Ay, liseli öğrencilerin yatak üretimine başlaması adına düzenlenen törene katıldı.Çiçek,...

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, İl Milli Eğitim Müdürü Ayhan Teltik ve Türkiye Tekstil Sanayi İşverenleri Sendikası Genel Sekreteri Başar Ay, liseli öğrencilerin yatak üretimine başlaması adına düzenlenen törene katıldı.

Çiçek, üretimin son derece önemli olduğunu belirterek öğrencilerle gurur duyduğunu belirtti. Teltik ise okulun Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdiğini dile getirerek şunları kaydetti:

Burada amacımız yatak üretmek değil, yatak üretiminde, sanayicimizin ihtiyacı olan kalifiye eleman yetiştirmektir. Öğrencilerimiz üretime dahil edilmiş, sektörde kalifiye eleman durumuna getirilmeleri için gerekli adımlar da atılmıştır. Okulumuzda üretilen ürünler öncelikle okul yurtlarımızda, pansiyonlarımızda ve otellerde kullanılacak. Buralara pazarlanıp, yatağın üretiminde çalışan öğrencilerimize, öğretmenlerimize dolayısıyla ailelerimize ek gelir imkanı sağlanacak.

Konuşmanın ardından ise okuldaki yatak üretim tesisinin kurulmasına yardımcı olanlara plaket verildi.

Öğrencilerin ürettiği yataklar ise 'Karmira' markasıyla, Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı Yetişmiş Eleman Kalite Üretim Projesi kapsamında satışa sunulacak.