Mahalli Trial Yarışları Kupası Çorlu'da Kaldı

Mahalli Trial Yarışları Kupası Çorlu'da Kaldı
Çorlu Şahpaz Mahallesinde bulunan yarış pistinde düzenlenen Mahalli Trial Yarışları nefes kesen mücadelelere sahne oldu.

Çorlu Şahpaz Mahallesinde bulunan yarış pistinde düzenlenen Mahalli Trial Yarışları nefes kesen mücadelelere sahne oldu. Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan yarış startı verirken, yarışların sonunda kupa Çorlu’da kaldı.

Çorlu Belediyesi tarafından hazırlanan Şahpaz Mahallesindeki yarış pistinde Türkiye’de ilk defa Çorlu’da düzenlenen Mahalli Trial Yarışları’nda nefes kesen mücadeleler yaşandı. Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Başkan Yardımcıları Erdoğan Demirci ve Kemaleddin Avcı’nın startını verdiği ve 8 ekibin 16 araçla mücadele ettiği yarışlarda ilk gün yarışmacılar 4 ve 5 numaralı kapıları geçemedi. Başkan Baysan yarışları yakından takip ederken; araçların devrildiği, tekerleklerin koptuğu, araçların alevlendiği yarışların ikinci gününde ise mücadele yine kıran kırana geçti. 30 dakikalık zaman diliminde yarışan ekipler günün sonunda topladıkları puanlarla ödül almaya hak kazandı.

Kıran kırana geçen mücadelelerin sonunda birinciliği Çorlulu yarışçı Erkan Aktuna’nın da yer aldığı Texxoff Ofroad takımı, ikinciliği Aydoff Trial Team ve üçüncülüğü ise Avcı-Osmanlı takımı kazandı.

mahalli2

Zorlu etapları tamamlayarak ilk üç sırayı elde eden yarışçılar için düzenlenen ödül töreninde konuşan Trakya Off-Road Kulübü Başkanı Edip Kurtoğlu yarışlara katılanlara teşekkür ederken, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan Çorlu Belediyesi tarafından hazırlanan pistinin önümüzdeki günlerde tamamlanacağını ve çok amaçlı olarak kullanılacağını belirterek, "İki gündür düzenlenen trial yarışlarının yanı sıra bu alanda off-road, motokros ve bisiklet gibi çok sayıda yarış düzenlenecek. Kamp alanlarının yanı sıra okçuluk gibi eğitimlerinde verileceği bu açık spor kompleksi ile Çorlumuz ulusal ve uluslararası alanda daha geniş kitleler tarafından tanınacak. Şahpaz Mahallemize ve dolayısıyla Çorlumuza çok sayıda turist gelecek ve ekonomik anlamda da önemli katkılar sağlayacak. Bu alanda düzenlediğimiz bu yarışlara katılan sporculara ve vatandaşlarımıza da teşekkür ediyorum." dedi.

mahalli3

Konuşmaların ardından düzenlenen ödül töreninde yarışmacılar ödülleri Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Trakya Off-Road Kulübü Başkanı Edip Kurtoğlu tarafından verildi.

Öte yandan yarışmaları Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkan Yardımcıları Erdoğan Demirci, Ahmet Sarıkurt ve Kemaleddin Avcı, CHP Çorlu İlçe Başkanı İsmail Akar, Trakya Off-Road Kulübü Başkanı Edip Kurtoğlu, TOSFED yetkilileri, off-road kulüplerinin temsilcileri ile çok sayıda vatandaş izledi.

EJH

mahalli4