Marmara ve Ege için fırtına uyarısı!

Marmara ve Ege için fırtına uyarısı!
Meteoroloji'nin son değerlendirmesine göre Edirne'deki yoğun sisli ve yağışsız hava, yerini fırtına ve sağanak yağışa bırakacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi, 20 Aralık 2019 Cuma tarih ve 498 numaralı uyarısında ülke genelinin yağışlı sisteme gireceğini belirtti. Geçen hafta sonundan bu yana ülke genelinde yağışsız ve Trakya ile iç kesimlerde yoğun sisin bu hafta sonundan itibaren etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor. Yurdun bu hafta sonu kuzeybatı kesimlerden başlayarak Balkanlar üzerinden inen İzlanda kökenli alçak basınç merkezi ve bu merkeze bağlı cephe sistemlerinin etkisine girmesi bekleniyor.

21 Aralık 2019 Cumartesi günü kuvvetli lodosla birlikte Trakya, Marmara'nın batısı ve Ege kıyılarında başlayacak yağmur ve sağanak şeklindeki yağışların, 22 Aralık Pazar günü Marmara, Ege, Batı Akdeniz; akşam saatlerinden sonra İç Anadolu'nun kuzeybatısı ve Batı Karadeniz'in batısında görülmesi bekleniyor. Pazar günü rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden Marmara ve Ege bölgelerinde fırtına şeklinde (60-80 yer yer 100 km/saat) eseceği tahmin ediliyor. 23 Aralık Pazartesi günü Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu bölgeleri ile Batı ve Orta Karadeniz bölümünde beklenen yağışların önümüzdeki hafta sonuna kadar yurdun büyük bölümünde yağmur ve sağanak şeklinde etkili olmaya devam edeceği tahmin ediliyor. Yağışların önümüzdeki hafta ortasından itibaren iç ve doğu kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde meydana geleceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezinden yapılan uyarıda; çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi, ulaşımda aksamalar gibi durumların yaşanabileceği ve bu olumsuzluklara dikkat edilmesi, gereken önlemlerin alınması gerektiği bildirildi.

EDİRNE HAVA DURUMU

21 Aralık 2019 Cumartesi: sağanak yağışlı, 11/14 derece.

22 Aralık 2019 Pazar: sağanak yağışlı, 12/15 derece.

23 Aralık 2019 Pazartesi: sağanak yağışlı, 9/11 derece.

24 Aralık 2019 Salı: çok bulutlu, 6/8 derece.