Meteoroloji Edirne İçin Ani Sel Baskını Uyarısında Bulundu

Meteoroloji Edirne İçin Ani Sel Baskını Uyarısında Bulundu
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada aralarında Edirne'nin de yer aldığı Marmara bölgesindeki pek çok il için kuvvetli yağış uyarısında bulunuldu.''Sel, Hortum, Dolu Riskine Karşı Dikkatli Olunmalı''Meteoroloji...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada aralarında Edirne'nin de yer aldığı Marmara bölgesindeki pek çok il için kuvvetli yağış uyarısında bulunuldu.

''Sel, Hortum, Dolu Riskine Karşı Dikkatli Olunmalı''

Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada ''Marmara Bölgesi'nde 25 Ağustos 2022 Perşembe günü beklenen gök gürültülü sağanak yağışların, İstanbul, Kırklareli, Edirne, Kocaeli, Sakarya ve Bilecik'te yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2), Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Yalova ve Tekirdağ'da yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, hortum oluşma riski, kuvvetli rüzgar ve kısa sureli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.'' ifadelerine yer verildi.

25 Ağustos'ta Gün Boyu Yağış Bekleniyor

Meteoroloji tarafından gerçekleştirilen tahminlere göre söz konusu kuvvetli yağışın 25 Ağustos günü 00.00'da başlaması ve 23.00'e kadar sürmesi bekleniyor. MGM ani sel ve su baskını, yıldırım, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi ve ulaşımda aksama gibi olası risklere karşı vatandaşları uyardı.

Metrekareye 50 Kg Yağış Düşebilir

MGM tarafından paylaşılan hava tahmini raporlarına göre Edirne'de metrekareye 21 ile 50 kg arası yağış düşebilir.

Not: Görseller temsilidir.