Meteorolojiden fırtına uyarısı

Meteorolojiden fırtına uyarısı
Marmara bölgesi için fırtına uyarısı geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara'nın batısında etkili olacak fırtına için uyarıda bulundu. Sıcaklıklar sıfırın altına inecek, -10 dereceye kadar düşecek.Meteoroloji Genel...

Marmara bölgesi için fırtına uyarısı geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara'nın batısında etkili olacak fırtına için uyarıda bulundu. Sıcaklıklar sıfırın altına inecek, -10 dereceye kadar düşecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi'nden yapılan uyarıda, 11 Ocak 2022 Salı gününün ilk saatlerinden itibaren Marmara'nın batısında rüzgarın etkisini artıracağını, fırtına ve zamanla kuvvetli fırtına olarak esmesi beklendiği bildirildi. Rüzgarın İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ ve Edirne'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 50-80 km/saat hızında fırtına ve zamanla Çanakkale ile Balıkesir'in kuzey ilçelerinde 60-90 km/saat hızında kuvvetli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Kuvvetli rüzgar ve fırtınanın perşembe günü itibarıyla etkisini kaybetmesi bekleniyor. Yapılan uyarıda, fırtınadan dolayı meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar ve çatı uçması gibi durumlara karşı dikkatli olunması istendi.

HAVALAR SOĞUYOR

Geçen hafta mevsim normallerinin üzerinde seyreden ve 20 dereceye yaklaşan sıcaklıkların arından bu hafta havalar soğuyor. Edirne'de salı günü havanın 5 dereceye düşmesi bekleniyor. Çarşamba günü ise sıfırın altı görülecek. Hafta sonuna doğu geceleri hava sıcaklıkları -10 dereceye kadar düşecek.

EDİRNE HAVA TAHMİNİ

11 Ocak Salı sağanak yağışlı 5 / 6 derece

12 Ocak Çarşamba kar yağışlı -2 / 0 derece

13 Ocak Perşembe çok bulutlu -7 / -1 derece

14 Ocak Cuma günü parçalı bulutlu -8 / 3 derece