Meteorolojiden Uyarı: Sıcaklıklar Artacak, Sıcak Çarpmasına Dikkat

Meteorolojiden Uyarı: Sıcaklıklar Artacak, Sıcak Çarpmasına Dikkat
Hafta boyunca hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Meteoroloji, sıcak çarpmasına karşın dikkatli olunması gerektiğini duyurdu.

Meteoroloji, Trakya Bölgesi için sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini ve güneş çarpmasına karşın dikkatli olunması gerektiğini duyurdu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezinden yapılan yazılı uyarıda; Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da hava sıcaklıklarının hafta sonuna kadar artacağı ve mevsim normallerinin 3 ile 7 derece üzerinde seyredeceğinin tahmin edildiği belirtildi. Yaklaşık iki haftadır bölgenin büyük bir bölümünde etkili olan gök gürültülü sağanak yağışlara sebep olan sistemin hafta sonu itibarıyla etkisini kaybettiği, bu hafta sonuna kadar havanın genellikle az bulutlu ve açık geçeceği belirtildi.

Hafta boyunca bazı bölgelerde kısa süreli yerel sağanak geçişleri meydana geleceği, havanın genellikle az bulutlu ve açık olacağı tahmin ediliyor.

Meteorolojiden yapılan açıklamanın tamamında şöyle denildi:

"Bölgemizin doğu kesimlerinin bu hafta sonuna kadar Basra alçak basıncının, kuzey kesimlerinin ise Karadeniz üzerinde bulunan yüksek basıncın etkisinde kalması beklenmektedir. Bu nedenle bu hafta boyunca Trakya'da (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ) kısa süreli yerel sağanak geçişleri meydana geleceği, diğer yerlerde ise havanın genellikle az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Bu hafta boyunca hava sıcaklıklarının bölge genelinde artacağı ve mevsim normallerinin 3 ila 7 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Ancak hafta sonunda cuma gününde itibaren Karadeniz üzerinden gelmesi beklenilen serin ve yağışlı sistem ile birlikte mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının azalacağı ve mevsim normalleri seviyesine ineceği bekleniyor. 

Bölgemizde yüksek sıcaklık ile birlikte yüksek nem de beklenmektedir. Bu durum hissedilen sıcaklıkların yüksek olmasına neden olacağından meydana gelebilecek sıcak çarpması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." 

EDİRNE HAVA TAHMİNİ

25 Haziran Salı günü gök gürültülü sağanak yağışlı, 22-35 derece.

26 Haziran Çarşamba günü gök gürültülü sağanak yağışlı, 22-35 derece.

27 Haziran Perşembe günü sıcak, 22-36 derece.

28 Haziran Cuma günü gök gürültülü sağanak yağışlı, 21-36 derece.

29 Haziran Cumartesi günü parçalı bulutlu, 21-33 derece.