Meteorolojiden Uyarı

Meteorolojiden Uyarı
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Balkanlar üzerinden gelen aşırı soğuk hava ve yoğun kar yağışlarına dikkat edilmesi gerektiği vurgulandı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıda, Balkanlar üzerinden gelen aşırı soğuk hava ve yoğun kar yağışlarına dikkat edilmesi gerektiği vurgulandı.

Türkiye'nin halen yüksek basınç merkezi etkisi altında olup, mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklıklarıyla birlikte iç kesimlerde yer yer sis hadisesinin etkili olduğu belirtilen açıklamada, "5 Ocak Perşembe günü gece saatlerinden itibaren batı bölgelerde etkisini arttıracak olan yağmur ve sağanak şeklindeki yağışların; Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'de kuvvetli (21-50 mm) olacağı, İstanbul'un Avrupa Yakası, Tekirdağ, Balıkesir, Manisa ve İzmir çevreleri ile Çanakkale'nin doğu ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 mm) olması beklendiğinden yaşanabilecek ani sel, su baskını, vb. olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Bölgedeki yağışların yarın akşam ve gece saatlerinde karla karışık yağmur ve kara dönmesi tahmin ediliyor." denildi.

EDİRNE HAVA DURUMU 

Edirne'de hava sıcaklıklarının sıfırın altında 15 derecelere kadar düşmesi bekleniyor.

06 Ocak 2017 Cuma günü yoğun kar yağışlı. En yüksek 2 derece, en düşük 1 derece.

07 Ocak 2017 Cumartesi günü kar yağışlı. En yüksek sıfırın altında 8 derece, en düşük sıfırın altında 10 derece.

08 Ocak 2017 Pazar günü çok bulutlu. En yüksek sıfırın altında 7 derece, en düşük sıfırın altında 14 derece.

09 Ocak 2017 Pazartesi günü kar yağışlı. En yüksek sıfırın altında 6 derece, en düşük sıfırın altında 13 derece.

DENİZLERDE FIRTINA BEKLENİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada denizlerde fırtına beklendiği belirtildi. Marmara'da rüzgarın 06 Ocak 2017 Cuma günü güneybatıdan, akşam saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeybatıdan 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın; 07 Ocak 2017 Cumartesi günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi tahmin ediliyor.

EJH