MSB'den 7.4 Büyüklüğündeki Deprem Sonrası Flaş Açıklama

MSB'den 7.4 Büyüklüğündeki Deprem Sonrası Flaş Açıklama
Kahramanmaraş merkezli depremin ardından Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından TSK İnsani Yardım Tugayı unsurları ile AFAD talepleri kapsamında nakliye uçaklarının göreve hazır olduğu, taleplerin karşılanması için koordinasyona...

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından TSK İnsani Yardım Tugayı unsurları ile AFAD talepleri kapsamında nakliye uçaklarının göreve hazır olduğu, taleplerin karşılanması için koordinasyona başlandığı, Bakan Hulusi Akar'ın beraberindeki Genelkurmay Başkanı ve Kara Kuvvetleri Komutanı ile bölgeye gittiği ifade edildi.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,4 büyüklüğünde meydana gelen deprem; Hatay, Adana, Gaziantep, Malatya, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Osmaniye'de de hissedilirken birçok bina yıkıldı. Ekipler arama kurtarma çalışmaları başlattı.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan Kahramanmaraş'taki depreme yönelik açıklama geldi.

Bakanlığın açıklamasında, bu sabah yaşanan depremlerde Kahramanmaraş, Malatya, Gaziantep, Diyarbakır, Adana, Hatay, Kilis, Osmaniye illerindeki birliklerin de etkilendiği bildirildi.

Hasar tespit çalışmalarının sürdüğü kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:

"Milli Savunma Bakanlığında deprem faaliyetlerinin koordinasyonu için Afet Acil Durum Kriz Merkezi oluşturularak faaliyetlerine başlamıştır. TSK İnsani Yardım Tugayı unsurları ile AFAD talepleri kapsamında nakliye uçakları göreve hazırdır. Taleplerin karşılanması için koordinasyona başlanmıştır. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı ve Kara Kuvvetleri Komutanı ile bölgeye gitmektedir."