Müge Anlı, Enez'de Arkeolojik Kazılara Katılacak

Müge Anlı, Enez'de Arkeolojik Kazılara Katılacak
Televizyon sunucusu ve gazeteci Müge Anlı, Edirne'nin Enez ilçesinde arkeolojik kazılara katılacak.

Televizyon sunucusu ve gazeteci Müge Anlı, Edirne'nin Enez ilçesinde arkeolojik kazılara katılacak.

Televizyon sunucusu ve gazeteci Müge Anlı, ATV ekranlarında yayınlanan "Müge Anlı ile Tatlı Sert" programının 9 Haziran Cuma günkü bölümünde aldığı sürpriz teklifi açıkladı. Müge Anlı; Enez Kaymakamı Elif Canan Tuncer Ersöz ve Enez kazıları ekip başkanı Prof. Sait Başaran'ın daveti üzerine Enez'de yapılacak arkeolojik kazılara katılacak.

Daha önceki bir bölümde arkeolojiye meraklı olduğunu ve bir kazıya katılmayı çok arzu ettiğini belirten Müge Anlı, kendisine Enez'de yaşayan emekli öğretmen Celal Karakaş'tan gelen mektubu okudu.

Celal Karakaş'ın Müge Anlı'ya gönderdiği mektup:

"Sevgili Müge Anlı, ben Edirne ili Enez ilçesinde yaşıyorum. Adım Celal Karakaş, emekli öğretmenim. Eşim de sizin hayranınız. Enez, 8 bin 500 yıllık geçmişe sahip şirin bir ilçe. İlçemizde temmuz ağustos aylarında İstanbul Üniversitesi tarafından arkeolojik kazılar yapılmakta. Birkaç gün önce programınızda arkeolojiye meraklı olduğunuz, bir kazıya katılmayı çok arzu ettiğinizi söylediniz. Sizin bu isteğinizi kazı başkanımız Prof. Sait Başaran ve Kaymakamımız Elif Canan Tuncer'e ilettim. Çok memnun oldular, sizi ilçemize davet etmem için beni görevlendirdiler. Temmuz ayında kazılara katılmak üzere sizi ve ekibimizi ilçemizde ağırlamak istiyorlar." 

Müge Anlı, mektubu canlı yayında okuduktan sonra davetleri için Celal Karakaş'a, Kaymakam Elif Canan Tuncer Ersöz'e ve Prof. Sait Başaran'a teşekkür etti. Müge Anlı'nın Enez'deki arkeolojik kazılara katılacak olması, ilçede heyecan yarattı. Müge Anlı'nın Enez'i ziyaret edecek olmasının Enez'in tanıtımına katkı sağlayacağını tahmin ediliyor.

MÜGE ANLI'NIN AÇIKLAMASI (VİDEO)

EJH