Nepalli Çocuklar İçin İngiltere'den Yürüyerek Yola Çıkan Rosie Swale Pope Türkiye'ye Ulaştı

Nepalli Çocuklar İçin İngiltere'den Yürüyerek Yola Çıkan Rosie Swale Pope Türkiye'ye Ulaştı
Nepal'deki çocuklar için İngiltere'den yürüyerek yola çıkan 73 yaşındaki gezgin Rosie Swale Pope, Pazarkule Sınır Kapısı üzerinden Türkiye'ye giriş yaptı.

Nepal'deki çocuklar için İngiltere'den yürüyerek yola çıkan yazar, gezgin ve maraton koşucusu Rosie Swale Pope, Pazarkule Sınır Kapısı üzerinden Türkiye'ye giriş yaptı. 2018 yılında çıktığı yolunu toplam 6 bin 900 kilometre yürüyerek 2021'de tamamlayarak Nepal'e varmayı hedefliyor. 73 yaşındaki gezgin dinlenme ihtiyacını yol boyunca arkasında çektiği ufak karavanda gideriyor.

Nepal'deki çocuklara yardım etmek için İngiltere'den yola çıktığını anlatan Pope: "Avrupa'yı geride bıraktım. İlk kez Türkiye'ye geliyorum ve burada olmaktan çok mutluyum. Londra'dan Türkiye'ye gelmem bir yıl sürdü. Gümrükte cana yakın insanlar tarafından karşılandım." diye konuştu.

Yolculuğu boyunca çoğu zaman yanında taşıdığı ufak karavanda uyuduğunu bazen ise otelde kaldığını belirten Pope: "Bu karavan trafikten kurtulmak ve geceleri koşabilmek için uygun." dedi.

Hedefinin 2021 yılında Nepal'e ulaşmak olduğunu kaydeden Pope, Türkiye'den sonra Gürcistan ve Azerbaycan'dan geçerek Hazar Denizi'nin etrafından Nepal'in başkenti Katmandu'ya varmak istediğini söyledi. Yolun çok uzun olduğunu ve 6 bin 900 kilometreden oluştuğunu söyleyen Pope: "Türkiye'de birkaç ay geçireceğim. İstanbul'a vardığımda bir hafta ailemi görmek için İngiltere'ye gideceğim." dedi.