O bayrak düzeltilecek

O bayrak düzeltilecek
İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir, Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü milli takımlar kamp binasının duvarında yer alan Türk Bayrağı çiziminin kanuna aykırı olduğunu ve düzeltilmesi gerektiğini söylemişti. Alınan...

İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir, Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü milli takımlar kamp binasının duvarında yer alan Türk Bayrağı çiziminin kanuna aykırı olduğunu ve düzeltilmesi gerektiğini söylemişti. Alınan bilgiye göre Edirne Valisi Ekrem Canalp, hemen düzeltilmesi emrini verdi.

İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir, Türk Bayrağı Kanununa göre bayrağın yırtık, sökük, yamalı, delik, kirli, soluk, buruşuk veya layık olduğu manevi değeri zedeleyecek şekilde kullanılamayacağını söylemişti. Demir, "Bayrak bütünlüğü duvardaki pencereler ve klima üniteleri nedeniyle bozulmaktadır. Resmiyetten uzak bu çalışmanın binanın duvarına bir süs gibi işlenmesi kanuna muhalefettir." demişti.

Bina duvarındaki Türk Bayrağı çizimi ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Demir, Edirne Valisi Ekrem Canalp'in kendisini telefonla aradığını ve düzeltilmesi emri verdiğini söyledi. Demir, "Biz Edirne Valisi’nden her konuda memnunuz, bu memnuniyetimizi bir kez daha artırdı. Açıklamam üzerine Valimizin bizzat geri dönüşü ve duruma hassasiyetle yaklaştığı için teşekkür eder saygılarımı sunarım." dedi.