Ocak-Şubat-Mart Anketlerinin Ortalaması Alındı! Kim Önde?

Ocak-Şubat-Mart Anketlerinin Ortalaması Alındı! Kim Önde?
MetroPOLL Araştırma Şirketi, Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan ve Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu arasında yaptığı anketi açıkladı. Ocak-Şubat-Mart dönemlerini kapsayan oy oranlarının yer...

MetroPOLL Araştırma Şirketi, Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan ve Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu arasında yaptığı anketi açıkladı. Ocak-Şubat-Mart dönemlerini kapsayan oy oranlarının yer aldığı ankette, Erdoğan'ın oylarının düştüğü ve Kılıçdaroğlu'nunkilerin de yükseldiği gözlemlendi.

Mart ayında Erdoğan'ın oy oranı yüzde 42 olurken, Kılıçdaroğlu'nun oy oranı yüzde 44.6 olarak gerçekleşti.

RTE'de Düşüş, KK'de Yükseliş Var

Yapılan anketlerin sonuçlarında Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ocak-Şubat-Mart döneminde oylarının düştüğü gözlemlendi. Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun oyları ise yine aynı dönemde yükseliş kaydetti.

Fark Yüzde 2.6 

"Erdoğan mı Kılıçdaroğlu mu?" sorusu yöneltilen ankette Erdoğan, Ocak ayında yüzde 45.9, Şubat ayında yüzde 42.7 ve Mart ayında da yüzde 42 oy aldı.

Kemal Kılıçdaroğlu ise Ocak ayında yüzde 43, Şubat ayında yüzde 41.4 ve Mart ayında yüzde 44.6 oy aldı. Böylelikle iki isim arasındaki oy farkı Mart ayındaki anketlerde yüzde 2.6'yı buldu.