ÖDP İl Örgütü Seçimi Yapıldı

ÖDP İl Örgütü Seçimi Yapıldı
ÖDP Edirne İl Örgütü Olağanüstü Kongresi, 8 Temmuz 2017 Cumartesi günü parti il binasında yapıldı.

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Edirne İl Örgütü Olağanüstü Kongresi, 8 Temmuz 2017 Cumartesi günü parti il binasında yapıldı. Kongrede Divan Başkanlığına Gürbüs Tarçın, Yazmanlığa Fevzi Genç ve Nazlı Berfin Farsak seçildi.

Bağımsızlık, sosyalizm ve devrim mücadelesinde hayatını kaybedenler için yapılan 1 dakikalık saygı duruşundan sonra genel kurul gündemi okunup oylandı. Gündemin genel kurul tarafından kabul edilmesi ile çalışma raporu ve mali rapor okunup genel kurul tarafından aklandı.

Genel kurulda yapılan konuşmalarda: "ÖDP, 'Adalet Yürüyüşü’nü ülkenin demokratikleşmesi yolunda bir imkan olarak görmektedir. Bu yürüyüş belirli bir zaman dilimiyle, belirli bir mesafe ve varılacak yerle sınırlı değildir. Bu yürüyüş yaşanan adaletsizliklerin yarattığı derin uçurum ortadan kalktığında, vatandaş yarın ne olacağı kaygısı duymadan başını yastığa koyduğunda ancak son bulabilir. Sınıflar arasında gelir dağılımının hızla bozulması sonucu geniş toplum kesimlerinin yaşamsal ihtiyaçlarını bile karşılayamayacak duruma gelmesi, işsizliğin kronikleşmesi sonucu iş yaşamına katılma umudunun giderek ortadan kalkması,  çiftçinin üretici olmaktan çıkarılarak işsiz kent yoksuluna dönüşmesine son verilmeden Adalet yürüyüşü bitmiş sayılamaz . Bu yürüyüş ülke yurttaşlarının etnik ya da mezhepsel kimliğinden dolayı ayrı muameleye tabi tutulmadığında bitecek bir yürüyüştür." denildi. 

Yapılan seçimler sonucu il başkanlığına emekli öğretmen Necmettin Musaoğulları getirildi. Yönetim kurulu üyeliklerine de Muammer Çetinkaya, Rafet Gezen, Zülküf Ateş, Sertif Erhan, Sercan Gelir; yedek üyeliğe Nezih Adaş, İsmail Çallı, Erhan Avcu seçildi. İl disiplin kurulu üyeliklerine Turgut Çakır, Ali İhsan Uysal, Selim Solmaz, Ziya Gökerküçük, Gülseren Musaoğulları seçildi. Disiplin kurulu yedek üyeliklerine ise Burhan Çeliker ve Osman Gönül seçildi. EJH