Öğrenciler İçin Büyük Müjde! Asgari Ücret ve Katları Kadar Ödemeler Yapılacak

Öğrenciler İçin Büyük Müjde! Asgari Ücret ve Katları Kadar Ödemeler Yapılacak
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada destek ödemelerine ilişkin bilgi verildi.Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi kişilere destek olmak adına çeşitli programlar açıklamaya devam ediyor....

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada destek ödemelerine ilişkin bilgi verildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi kişilere destek olmak adına çeşitli programlar açıklamaya devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan Başarı Teşvik Programı ile ilgili detaylar netleşti. Bakanlığın yaptığı açıklamayla beraber, Başarı Teşvik Programı çerçevesinde verilecek destekler ortaya çıktı.

Asgari Ücret Kadar Destek Verilecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada sosyal yardımdan yararlanan ailelerin çocuklarından, üniversitelerin en az 4 yıllık yükseköğretim kurumlarında eğitim gören öğrencilerden not ortalaması 100’lük sisteme göre 85 ve üstü ya da dengi olan öğrencilere net asgari ücret kadar destek verileceği ifade edildi.

3 Kat Asgari Ücret Ödemesi

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, sosyal yardımdan faydalanan ve YKS oturumlarında ilk 500 binde bulunan öğrencilere tek seferlik olmak şartıyla başarı sıralamasına göre net asgari ücretin 3 katına kadar ve en az 4 yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarında lisans eğitimi öğrencisi olan ihtiyaç sahibi hanelere her yıl eğitim dönemi boyunca aylık 300 TL ödeme yapılacağı belirtildi.