Okullarda İki Gün Kar Tatili! O İlde Valilik Açıkladı

Okullarda İki Gün Kar Tatili! O İlde Valilik Açıkladı
Şubat ayı itibariyle, kar yağışı yurt gelinde etkisini göstermeye başladı. Birçok ilde kar yağışı devam ederken, öğrenciler ve veliler de Valiliklerden gelecek açıklamaları yakından takip ediyorlar.Okullar Tatil Olacak Mı?Muş...

Şubat ayı itibariyle, kar yağışı yurt gelinde etkisini göstermeye başladı. Birçok ilde kar yağışı devam ederken, öğrenciler ve veliler de Valiliklerden gelecek açıklamaları yakından takip ediyorlar.

Okullar Tatil Olacak Mı?

Muş Valiliği, 6-7 Şubat tarihleri arasında elverişsiz hava koşulları ile meteorolojik buzlanma, fırtına ve kuvvetli yağış uyarısı nedeniyle 6-7 Şubat tarihleri arasında okulların tatil edildiğini açıkladı. Konuya ilişkin Valiliğin resmi internet sitesinde yapılan açıklamada '' Elverişsiz hava koşulları ile meteorolojik buzlanma, fırtına ve kuvvetli yağış uyarısı birlikte değerlendirildiğinde, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince; 06-07 Şubat 2023 Pazartesi ve Salı günü İl genelinde eğitim-öğretime 2 gün süre ile ara verilmesine karar verilmiştir.

Her ikisi de çalışan anne ve babalardan lise çağından küçük çocuğu olup bakacak kimsesi olmayanların istekleri halinde ebeveynlerinden biri, kurumlarınca idari izinli sayılacak, kurum amirlerince bu hususta gerekli tedbirler alınacaktır.

Ayrıca, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin 06-07 Şubat 2023 Pazartesi ve Salı günü idari izinli sayılmaları uygun görülmüştür.'' ifadelerine yer verildi.

Kar Tatili Olan İller

Kar yağışı etkili olmaya devam ederken, hangi illerde okulların tatil olacağı da merak ediliyor. Kar tatillerine dair güncel gelişmelere, Valiliklerin resmi internet sitelerinden ulaşılabilir.