Okullar Tatil Mi? 3 Büyükşehirde Okulların Tatil Olup Olmadığı Açıklandı

Okullar Tatil Mi? 3 Büyükşehirde Okulların Tatil Olup Olmadığı Açıklandı
Türkiye'nin çok sayıda ilinde yoğun kar yağışı etkisini gösteriyor. Kar yağışının etkili olduğu illerde 6 Şubat Pazartesi günü okulların tatil edilip edilmeyeceği merak edildi.Kar yağışı ülke genelinde etkisini gösteriyor. ...

Türkiye'nin çok sayıda ilinde yoğun kar yağışı etkisini gösteriyor. Kar yağışının etkili olduğu illerde 6 Şubat Pazartesi günü okulların tatil edilip edilmeyeceği merak edildi.

Kar yağışı ülke genelinde etkisini gösteriyor.  Sömestr tatilinin bitişine denk gelen yoğun kar yağışı sebebi ile okulların tatil olup olmadığı merak edilirken, sömestr tatilinin uzayıp uzamayacağı araştırılıyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bazı iller "turuncu" ve "sarı" kodla uyarıldı. İstanbul ve İzmir'in de aralarında olduğu 25 şehirde bugün kuvvetli rüzgar ve yoğun kar yağışı görüleceği tahmin ediliyor.

Kar yağışının etkili olduğu illerde 6 Şubat Pazartesi günü okulların tatil edilip edilmeyeceği merak edilirken, gözler ve kulaklar ilgili makamlardan gelecek resmi açıklamalara odaklandı.

Konuyla ilgili İstanbul Valiliği başta olmak üzere diğer illerin valiliklerinden gelen kar tatili duyuruları takip ediliyor.

İstanbul'da Okullar Tatil Mi?

İstanbul'da okullar 6 Şubat günü tatil edildi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Kıymetli Hemşehrilerim, Sevgili Öğrenciler, 20.00’de Meteoroloji Bölge Müdürlüğümüzün paylaştığı verilere göre İlimizde beklenen kötü hava koşulları nedeniyle Temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarımızdaki eğitime 6 Şubat Pazartesi günü bir (1) gün süreyle ara verilmiştir." 

Ankara'da Okullar Tatil Mi?

Ankara Valisi Vasip Şahin, Ankara'da eğitime 1 gün ara verildiğini açıkladı.

Vali Şahin tarafından yapılan açıklamada "Son meteorolojik değerlendirmelere göre, İlimizde yarın sabah saatlerinde kuvvetli buzlanma, öğlen saatlerinden itibaren de yoğun yağış beklendiğinden ilk, orta, lise ve okul öncesi eğitim kurumlarında 06 Şubat Pazartesi günü eğitime 1 gün ara verilmiştir. Hamile ve engelli personelimiz ile 10 yaş ve daha küçük yaşta çocuk sahibi kadın personelimiz idari izinli sayılacaktır." denildi.

İzmir'de Okullar Tatil Mi?

Çok sayıda kişi 'İzmir'de okullar tatil mi?' sorusuna yanıt aradı. İzmir Valiliği kar tatili açıklamasında bulunmadı.