Otomobil Devinden Flaş Karar! Fabrikasını Kapattı

Otomobil Devinden Flaş Karar! Fabrikasını Kapattı
Üretim hedefini düşüren Toyota, çip krizi sebebi ile ekimde dünya çapında yaklaşık 800 bin araç üretmeyi planladığını duyurdu.Önceki senenin başlarında otomotiv sektöründe ortaya çıkan küresel çip tedarik sorunları...

Üretim hedefini düşüren Toyota, çip krizi sebebi ile ekimde dünya çapında yaklaşık 800 bin araç üretmeyi planladığını duyurdu.

Önceki senenin başlarında otomotiv sektöründe ortaya çıkan küresel çip tedarik sorunları sebebi ile pek çok marka, zaman zaman üretimi durdurma kararı alıyor. Çip krizinin hala sürmesi, markaları zor durumda bırakıyor.

Çip krizinin endişe veren boyutunu, dünyanın en büyük otomobil üreticisinin üretimde sıkıntı çekmesi gözler önüne serdi.

Toyota Fabrikayı Kapatma Kararı Aldı

Japonya merkezli otomobil üreticisi Toyota’nın Rusya’daki fabrikasını kapattığı açıklandı. Rus Kommersant gazetesindeki haberde, Toyota’nın üretimde gerekli parçaların teminatında zorluk çektiği için fabrikayı kapatma kararı aldığı ifade edildi.

Öte yandan, Toyota'nın Rusya pazarından çekilmediği de belirtildi.

Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Toyota’nın St. Petersburg kentindeki fabrikasını kapattığı aktarıldı.

Toyota'nın, fabrikada çalışan işçilere yönelik yükümlülüklerini yerine getirmeyi sürdüreceğinin de altı çizildi. Şirketin Rusya’daki araçlarına yönelik satış sonrası desteğinin de sürdüreceği ifade edildi.

Açıklamada, fabrikanın geleceği ile alakalı gerekli çalışmalara da başlandığı belirtildi.