Parçalara Ayrılan Metrobüse İlişkin Açıklama Geldi

Parçalara Ayrılan Metrobüse İlişkin Açıklama Geldi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) kuruluşu İETT'ye ait bir metrobüsün iş makinesince parçalandığı anlara ait görüntüler sosyal medyada yer aldı. Çok sayıda sosyal medya kullanıcısının söz konusu görüntüye tepki...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) kuruluşu İETT'ye ait bir metrobüsün iş makinesince parçalandığı anlara ait görüntüler sosyal medyada yer aldı. Çok sayıda sosyal medya kullanıcısının söz konusu görüntüye tepki göstermesiyle, İBB'den konuya ilişkin açıklama geldi.

Açıklamada, eski metrobüs araçlarının Makine Kimya Endüstrisi'nce taşınma öncesinde parçalara ayrılma görüntülerinin, "İETT'nin metrobüs araçlarını parçaladığı" iddiasıyla haberleştirildiği belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Söz konusu görüntü, 2007 ve 2008 yılında Hollanda'dan alınan, verimsizliği ve ekonomik ömrünü tamamlaması sebebiyle hurdaya ayrılan, yedek parçası bulunmayan ve üretici firması da iflas etmiş olan eski metrobüs araçlarının geri dönüşüm için devredildiği Makine Kimya Endüstrisi tarafından geri dönüşüm için taşınması öncesi parçalara ayrılma görüntüsüdür. İETT, yerli üretim olan güçlü ve konforlu metrobüs araçlarını İstanbul'a kazandırmaya devam edecek."