PKK ve FETÖ ile Bağlantısı Bulunan 6 Kişi Yakalandı

PKK ve FETÖ ile Bağlantısı Bulunan 6 Kişi Yakalandı
Edirne'de farklı tarihlerde PKK/KCK ve PKK/PYD ile bağlantısı bulunan 4 şahıs, FETÖ/PDY ile bağlantısı bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Edirne'nin Enez ilçesinde Çataltepe Mahallesi'nde Cevizkıran Hudut Karakolu ekiplerince birinci derece askeri yasak bölge içerisinde PKK/KCK terör örgütüyle bağlantısı bulunan S.Ö. ve İ.P. isimli şahıslar yakalandı. Şüpheliler tutuklanarak cezaevine sevk edildi.

Edirne'nin İpsala ilçesine bağlı Yenikarpuzlu beldesinde İlçe Jandarma Komutanlığı, İl Jandarma Komutanlığı ve 1. Hudut Bölge Komutanlığı ekiplerince birinci derece askeri yasak bölge içerisinde PKK/PYD terör örgütü ile bağlantısı bulunan İ.C. ve A.V. isimli şahıslar ile bu şahısların Meriç Nehri'nden geçmesine yardım eden E.K. yakalandı. İ.C. ve A.V.'nin üzerinde sahte Bulgaristan vatandaşı kimliği bulundu. Şüphelilerin beyanı sonucu kendilerine aracılık eden S.K. isimli şahıs da yakalandı. Şüpheliler E.K. ve A.V. serbest bırakıldı, İ.C. ve S.K. ise tutuklanarak cezaevine sevk edildi.

İpsala ilçesine bağlı Sarıcaali köyünde Sarıcaali Hudut Bölüğü tarafından birinci derece askeri yasak bölgede yasa dışı yollardan Yunanistan'a kaçmaya çalışan FETÖ/PDY terör örgütü ile bağlantısı bulunan M.S. ve Z.S. isimli şahıslar ile organizatör olduğu değerlendirilen A.C. yakalandı. M.S. çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanırken A.C. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, Z.S. serbest bırakıldı.