Putin Hakkında Tutuklama Kararı Çıkarıldı! Putin Neden Tutuklanacak?

Putin Hakkında Tutuklama Kararı Çıkarıldı! Putin Neden Tutuklanacak?
Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hakkında savaş suçu işlediği sebebi ile tutuklama kararı çıkarıldı.Rusya'nın Ukrayna'yı işgali, 2014'te başlayan Rusya-Ukrayna Savaşı dahilinde yaşanan...

Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hakkında savaş suçu işlediği sebebi ile tutuklama kararı çıkarıldı.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali, 2014'te başlayan Rusya-Ukrayna Savaşı dahilinde yaşanan anlaşmazlıkların ardından 24 Şubat 2022'de Rusya devlet başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'da "özel bir askerî operasyon" ilan etmesiyle başlamıştı.

Tutuklama Kararının Sebebi

UCM tarafından yapılan açıklamada Putin ve Lvova-Belova hakkında, Rusya-Ukrayna Savaşı sırasında Ukraynalı çocukların Rusya'ya kaçırılması suçundan tutuklama kararı çıkarıldığı ifade edildi.

Açıklamada, Ukraynalı çocukların Rusya'ya hukuka aykırı olarak götürülmesi suçuna her iki şüphelinin de iştirak ettikleri kaydedilerek Putin'in kontrolü altındaki kişilerin bu suçu işlemesine engel olmadığı gerekçesiyle sorumlu tutulduğu söylendi.