Recep Gürkan, Engelli Araç Şarj İstasyonları Hakkında Açıklama Yaptı

Recep Gürkan, Engelli Araç Şarj İstasyonları Hakkında Açıklama Yaptı
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Televizyonu'nda katıldığı canlı yayın programında birçok konuya değindi. Gürkan'ın değindiği konulardan biri de engelli araç şarj istasyonları oldu. Geçtiğimiz günlerde...

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Televizyonu'nda katıldığı canlı yayın programında birçok konuya değindi. Gürkan'ın değindiği konulardan biri de engelli araç şarj istasyonları oldu. Geçtiğimiz günlerde Saraçlar'ın girişinde bulunan engelli şarj istasyonunun şarj aparatlarından birinin koparıldığını belirten Gürkan, birkaç gün sonra ikinci şarj aparatının da koparıldığını belirtti. Gürkan, "Engelli araç şarj istasyonlarımızın her birinde 3 adet şarj aparatı bulunuyor. Hatırlarsınız ki geçtiğimiz günlerde Saraçlar Caddesi'nin girişinde bulunan istasyondaki şarj apartlarından biri yüreği engelli arkadaşlarımız tarafından çekerek koparılmıştı. Bunu haber yaptık, basına sunduk. Birkaç gün sonra bu apartlardan bir diğeri de koparıldı. Bu şarj istasyonlarını hizmete açarken ben şarj istasyonlarını Edirnelilere teslim ettiğimi, Edirnelilerin bunlara sahip çıkacağıma inandığımı dile getirmiştim. Ancak aramızdan bazı kendini bilmezler, engellilerin bir hakkına engel oluyorlar. Biz şarj istasyonlarımızı firmaya iade ettik. Önümüzdeki günlerde yenilerini bekliyoruz." sözlerini kullanan Gürkan, 2016'nın şubat ayına kadar bu şarj istasyonlarının sayısını 10'a çıkarmayı planladıklarını söyledi.

Gürkan ayrıca, "Engelli vatandaşlarımızın akülü sandalyeleri, ne kadar şarjları kaldığını göstermediği için vatandaşlarımız önlem alamıyor. Sokağa çıkıyorlar. Sokağın ortasında akülü sandalyelerinin şarjı biterse ne olacak?" diyerek, araç şarj istasyonlarını her 1 kilometrede bir olacak şekilde yerleştirmeyi planladıklarını ifade etti.