Sağanak felç etti

Sağanak felç etti
Dün akşam saatlerinde Edirne'de aniden başlayan sağanak yağışta caddeler göle döndü, ev ve işyerlerini su bastı.Edirne'de aniden başlayan ve etkisini artırarak devam eden sağanak yağış, kısa sürede cadde ve sokakların göle...

Dün akşam saatlerinde Edirne'de aniden başlayan sağanak yağışta caddeler göle döndü, ev ve işyerlerini su bastı.

Edirne'de aniden başlayan ve etkisini artırarak devam eden sağanak yağış, kısa sürede cadde ve sokakların göle dönmesine sebep oldu. Sağanak yağışa sokakta yakalananlar, kapalı alanlara sığınarak yağmurdan korunmaya çalıştı.

Kısa sürede yollarda yer yer 30 santimetreyi aşan su birikintileri oluştu. Araçlar yolda ilerlemekte zorlanırken, zemin seviyesinin altında kalan ev ve işyerlerini su bastı.

Yollarda biriken suyun yüksekliği kaldırım seviyesini aşınca bodrum katlardaki evlere ve işyerlerine su doldu. Birkaç yıldır devam eden altyapı çalışmalarının sonuç vermediğini ifade eden bazı vatandaşlar, kazılıp kapatılan yollara üst üste asfalt atıldığını, yolun yükselmesiyle kaldırım yüksekliğinin sıfıra yaklaştığını ve bu nedenle kısa sürede bodrum katları su bastığını söyledi.

Esnaf, yıllardır devam eden bu sorunla ilgili yetkililerden çözüm istedi.

Öte yandan Babademirtaş Mahallesi'nde kullanılmayan tarihi binanın bir kısmı çöktü. Çökme tehlikesi bulunan eski binada AFAD ve itfaiye ekipleri kontrol gerçekleştirdi. Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, yıkılma tehlikesi bulunan binada inceleme yaparak bilgi aldı.