Sahillerde şezlong denetimi

Sahillerde şezlong denetimi
Edirne Valiliği, sahil bandındaki denetimlerini artırarak, işletmeler tarafından konulan şemsiye ve şezlongları kıyı çizgisinden geriye çekti.Saroz körfezinde Keşan ve Enez sahil bandında denetimler sürüyor. Şemsiye ve şezlongların...

Edirne Valiliği, sahil bandındaki denetimlerini artırarak, işletmeler tarafından konulan şemsiye ve şezlongları kıyı çizgisinden geriye çekti.

Saroz körfezinde Keşan ve Enez sahil bandında denetimler sürüyor. Şemsiye ve şezlongların plaj kullanımını engellediği şikayetleri üzerine Edirne Valiliği buralarda denetim gerçekleştirdi. Vatandaşın plaj ve sahil bandını rahat kullanımı için gerekli önlemler alındı.

İşletmeciler veya siteler tarafından denize sıfır olarak konulan şezlong, şemsiye ve localar kıyı şeridinden geriye çekildi. Jandarma ile Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ekipleri, Keşan ve Erikli sahil bandında vatandaşların yoğun olarak denize girdiği bölgelerde denize sıfır konulan şemsiye, şezlong ve localara müdahale etti. Buralardaki şemsiye ve şezlonglar kıyı çizgisinden 10 metre geriye, sahili dar olan bölgelerde ise 5 metreye çekildi.

Sahil bandındaki denetimlere devam edileceğini belirten Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, "Vatandaşlarımızın sahil ve plajlarımızdan huzur içinde faydalanabilmesi için gerekli denetimlerimizi aralıksız sürdürüyoruz. İsteğimiz yasal çerçevede halkımızın bu güzel sahillerimizden mümkün olduğunca faydalanması, Enez, Erikli, Sultaniçe'den keyifli anılarla ayrılmasıdır." diye konuştu.