Şampiyon Edirne Giyim Sanayi

Şampiyon Edirne Giyim Sanayi
Edirne Giyim Sanayi, 5. Valilik Kupası'nın sahibi oldu.

5. Valilik Kupası Kurumlar ve Kuruluşlararası Voleybol Turnuvası, Edirne Giyim Sanayi’nin şampiyonluğu ile noktalanan muhteşem bir finalle sona erdi. Yaklaşık 1,5 aydır Mimar Sinan Spor Salonunda devam eden ve toplamda 14 takımın 3 grupta mücadele ettiği turnuvanın finalini Edirne Giyim Sanayi (EGS) ile Süloğlu Kaymakamlığı oynadı. Tribünlerin tamamen dolu olduğu ve yaklaşık 2 saat 15 dakika süren final maçı müthiş bir heyecan fırtınasına sahne oldu ve adeta nefesleri kesti.

Maça iyi başlayan EGS özellikle setin sonlarında yaptığı basit hatalarla ilk seti 25-21 kaybetti. 2. sette daha moralli olan Süloğlu Kaymakamlığı iyi bir oyundan sonra bu seti de 25-18 kazanarak maçta skoru 2-0 yaptı. Herkesin artık Süloğlu’nun şampiyonluğa yaklaştığını düşünmeye başladığı 3. sette taraftarının da olağanüstü desteğini arkasına alan EGS tarihi bir geri dönüşün startını verdi. Bu sette oyunu her yönüyle domine eden EGS seti 25-14 kazanmayı başardı. 4. sette EGS’nin coşkusu ve inancı daha da arttı ve set 25-10 EGS üstünlüğü ile sona erdi. Maçta da durum 2-2 oldu. Final seti adeta nefesleri kesti. EGS tribünlerinin inanılmaz desteği sahadaki oyuncuların hırsı ile birleşince final seti 15-7 EGS üstünlüğü ile sona erdi ve EGS maçı 3-2 kazanarak Şampiyonluğa ulaştı.

KUTLAMALAR GÖZ KAMAŞTIRDI

Maçın bitiş düdüğü ile birlikte salon adeta bayram yerine dönerken, tüm takım ve taraftarlar elde edilen şampiyonluğu büyük bir coşku ile kutladılar. Karşılaşma sonrasında dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları verilirken, kupa töreni sonrasında elde ettikleri haklı zaferi taraftarları ile birlikte kutlayan EGS oyuncuları, kutlamalarına salon dışında da devam ettiler. Gecenin çok geç saatleri olmasına rağmen yüzlerce EGS taraftarı Mimar Sinan Spor Salonu ve çevresini adeta mavi-beyaz renklere boyadılar.

RAKİBİ DE ALKIŞLADILAR

Ayrıca karşılaşma sonrasında EGS taraftarları, rakipleri Süloğlu Kaymakamlığı takımını da alkışlarla tribüne çağırdılar. Süloğlu oyuncuları da bu çağrıya alkışlarla karşılık verirken, sporun dostluk ve kardeşlik ruhuna uygun çok güzel görüntüler ortaya çıktı.

EGS ÇOCUKLARINDAN GÖSTERİ

Bu arada final karşılaşmasının set arasında EGS Çocuk Yuvası öğrencileri, izleyicilere çeşitli dans gösterileri sundular. Tribünleri dolduran izleyicilerin ayakta alkışladığı gösteriler sonrasında çocukların açtıkları pankartla verdikleri çevreci sosyal mesaj ise büyük takdir topladı.

MAÇ ÖNCESİNDE TOPLU İFTAR

Maçın iftar saatinin hemen sonrasında oynanması sebebiyle, karşılaşma öncesinde yüzlerce EGS taraftarı Mimar Sinan Spor Salonu bahçesinde fabrika yönetimi tarafından yapılan organizasyonla hep birlikte oruçlarını açarken, ortaya koydukları birliktelik ve Aile tablosu büyük beğeni topladı.

KUTLAMALAR ERTESİ GÜN FABRİKADA DEVAM ETTİ

EGS’nin şampiyonluk coşkusu ertesi gün fabrikada da devam etti. Tüm oyuncular ve teknik kadro kupa ve madalyaları ile fabrika bahçesinde, EGS Çocuk Yuvası öğrencileri ve taraftarları tarafından alkışlarla karşılandılar. Karşılama töreni sonrasında tüm takım ve teknik kadro fabrika içerisinde kupaları ile şeref turu atarak, kendilerine inanan ve büyük bir destek veren tüm taraftarlarına teşekkür ettiler.