Şampiyona Öncesi Meriç'e Su Sporları Merkezi Kurulacak

Şampiyona Öncesi Meriç'e Su Sporları Merkezi Kurulacak
Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, önümüzdeki sene Edirne'de yapılacak 23 Yaş Altı Avrupa Kürek Şampiyonası öncesinde Meriç Nehri'ne "Su Sporları Merkezi" kurulacağını ifade etti.Vali Kırbıyık tarafından basın mensuplarına...

Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, önümüzdeki sene Edirne'de yapılacak 23 Yaş Altı Avrupa Kürek Şampiyonası öncesinde Meriç Nehri'ne "Su Sporları Merkezi" kurulacağını ifade etti.

Vali Kırbıyık tarafından basın mensuplarına yapılan açıklamada, Meriç Nehri'nin su sporları ve kürek sporu için doğal bir parkur olduğunu belirtildi.

Nehirden en iyi şekilde faydalanılması için önemli çalışmalar yapıldığını söyleyen Vali Kırbıyık, Edirne'nin gelecek sene büyük bir organizasyona ev sahipliği yapacağını hatırlattı.

Vali Kırbıyık'ın açıklamaları şu şekilde:

"Meriç Nehri’nde doğal bir parkura sahibiz. 2024'te kentimizde yapılacak 23 Yaş Altı Avrupa Kürek Şampiyonası’nı öngördüğümüzde bir an evvel burada su sporları merkezini hayata geçirmemiz gerekiyor.

Bu noktada da gerekli çalışmalara Gençlik ve Spor Bakanlığımız, Türkiye Kürek Federasyonumuz ve buradaki ilgili kurumlarımızla birlikte devam ediyoruz. 2023 yılında bu noktada bir adım atılmasını, proje sürecinin tamamlanıp ihale aşamasına geçmesini öngördüğümüzü ifade edebilirim."