Sedefçi: "Ben Hala CHP'liyim"

Sedefçi: "Ben Hala CHP'liyim"
BTP Edirne Belediye Başkan Adayı Hamdi Sedefçi, bir kıraathanede halka hitap etti, vatandaşla sohbet etti.

Daha önce 4 dönem boyunca belediye başkanlığı yapan ve Bağımsız Türkiye Partisi'nin Edirne Belediye Başkan Adayı Hamdi Sedefçi, Edirne'de bir kıraathanede halka hitap etti, vatandaşla sohbet etti. Sedefçi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da eleştirdi.

"RECEP GÜRKAN SOKAĞA ÇIKAMIYOR"

Konuşmasını yaptığı kahveye üçüncü kez gelişi olduğunu anlatan Sedefçi: "Ben 20 sene onur ve şerefimle belediye başkanlığı yaptım ve 20 senenin sonrasında bile karşınızdayım. Bu beyefendi 5 yıl başkanlık yaptı, bu kahveye gelemiyor, sokağa çıkamıyor, halkın elini sıkarak hayırlı işler diyemiyor. Bir tarafta 20 sene başkanlık yapmış, hala halkın karşısına çıkıp rahat rahat konuşan, alnı ak bir adam var; diğer tarafta 5 yıl sonra halkın karşısına çıkamayan karanlık bir adam var. Daha önce beni kullandı, CHP'yi kullandı, Mustafa Kemal'i kullandı. Bu kullanma işleri beyefendiye tatlı geldi, şimdi bir kez daha kullanmak istiyor." şeklinde konuştu.

"GÜRKAN ÇOCUKLARI ÜZERİNE YEMİN ETMİŞTİ"

2011 yılında belediye başkanı olduğu dönemde, Recep Gürkan'ın kendisinden destek istediğini anlatan Sedefçi: "Geldi bana 'Vekil olmak istiyorum' dedi. 'Hayırlısı olsun, ne istiyorsun benden?' dedim. 'Desteğini istiyorum' dedi. Bu adamı ben tanıyordum, üniversitede ne yaptığını biliyordum, hakkındaki söylentileri biliyordum. Ben yine de iyi niyetle ona destek sözü verdim. 'Senden bir şey istemiyorum' dediğimde bana cevabı şu oldu: 'Evlatlarımın ölüsünü göreyim ki, sana yanlış yapmayacağım, sana sahip çıkacağım, destek olacağım'. Benim koruyucum olacağına söz veren bu arkadaşımız, 2014 yılında benim yerime geçti. Böyle bir insan var mı? Edirne şu an bununla muhatap. 5 yıldır sizin başınızda bir kara bela. Her şeyi plan, düzmece, sahte." dedi.

"BEN HALA CHP'LİYİM"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 9 defa seçimi kaybettiğini ama hala savaştığını anlatan Sedefçi: "Hala savaşıyor, hala 'Ben buradayım' diyor. Pes ya arkadaşlar. Ülke perişan olmuş, ekonominin ve halkın durumu perişan. Domates olmuş bilmem kaç lira, kuyruklar var. Hala CHP'den tık yok. CHP'nin önünü açmalıyız, CHP'yi düzeltmeliyiz. Açık konuşayım, ben hala CHP'liyim. CHP'li doğmadığım ama CHP'li öleceğim. Şu an Türkiye'de muhalefet yok. İnsanlarımız hala CHP'den bir şeyler bekliyor. Şu an bu beyefendi (Recep Gürkan) CHP'yi kullanmak için, sizden oy almak için her türlü numarayı yapıyor." diye konuştu.

"RECEP GÜRKAN PERSONELİNE SÖZ GEÇİREMİYOR"

Konuşma yaptığı kıraathaneye gelirken yolda en az 10 tane çukura düştüğünü, kendi belediye başkanlığı döneminde hiçbir yerde çukur olmadığını anlatan Sedefçi: "Rezilliği görün. Hiçbir yol çalışması yok. Belediye başkanı kenti yönetemiyor, personeline söz geçiremiyor. Edirne maalesef bu duruma geldi. Buna dur demek zorundasınız." dedi.

"BEN SİZİN ABİNİZİM, BABANIZIM"

20 sene boyunca elinden geldiğince halka hizmet ettiğini söyleyen Sedefçi: "Abinizim, babanızım. Bunu düzeltmek zorundayım. Evlatlarıma sahip çıkmak, sizleri mutlu etmek için son kez hizmetkarlık yapmak istiyorum. Deneyimim, heyecanım, iddiam var. Lütfen 31 Mart'ta sandığa giderken partiyi kenara bırakın. Belediye başkanlığını parti değil, aday yapıyor. Kendinize oy verin. Oğlunuz, kızınız mutlu olsun diye oy verin. Sizlere yıllarca babalık yaptım, CHP'lilk yapmadım. Herkese ulaşmaya, yardım etmeye çalıştım. Benden faydalanın, beni kullanın. Ölünce de 'Hamdi abi iyi adam' demenizi istiyorum." şeklinde konuştu.

"ÇİÇEK EKMEK İÇİN 5-6 MİLYON TL HARCAMAYACAĞIZ"

Tohum alıp kendi çiçeklerini yetiştirerek maliyeti azaltacaklarını belirten Sedefçi: "Biz piyasadan çiçek almıyorduk. Her sene 15-20 bin liralık tohum alırdık, çiçeğimizi kendimiz yetiştirip ekerdik. 5-6 milyon lira para verip bu işi yapmadık biz. Göreve geldiğimizde de her tarafa çiçekler ekeceğiz ama tohumlar alıp kendimiz yetiştireceğiz." dedi.

"ULAŞIM VE SU ÜCRETLERİ %50 UCUZLAYACAK"

Sedefçi, halk otobüslerini kurarak ulaşım fiyatlarını %50 ucuzlatacaklarını, ayrıca su fiyatlarını da %50 ucuzlatacaklarını söyledi. Şu an çeşme sularının klorla temizlendiğini anlatan Sedefçi: "Biz ozon gazıyla temizleyeceğiz, kokusuz su vereceğiz. 6 ay sonra evinizde damacana su kullanmanıza gerek kalmayacak, çeşme suyunu içebileceksiniz." dedi.

Sedefçi'nin konuşmasından öne çıkan bölümler: 

"Gerekirse sanayicilere bedava arsa vereceğiz. 'Gel burada fabrika aç, iş imkanı sağla' diyeceğiz."

"2000 kişiye Fırınlarsırtı'nda TOKİ'nin yaptığı yerin yanında bedava arsa dağıtacağız. Bunu daha önce yaptım. 400 kişiye bedava arsa verdim 96 yıllarında. Bu işi gayet iyi biliyorum."

"Herkesin karnını doyuracağız. Ameliyat parası olmayana ameliyat parası vereceğiz."

"Belediye halkevi kuracağız her mahalleye. Su parası tahsilatlarını biz yapacağız. Sizleri çarşıya göndermeyeceğiz. Şikayetlerinizi ileteceksiniz, dakikasında ne sorun varsa ilgilenilecek, çözülecek."

Haber Fotoğrafı: Arşiv