Selahattin Demirtaş'a Siyasi Cesaret Ödülü

Selahattin Demirtaş'a Siyasi Cesaret Ödülü
Almanya merkezli Progressive Alliance tarafından Edirne'de tutuklu bulunan HDP'nin Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a cesaret ödülü verildi.

HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a, İlerici İttifak (Progressive Alliance) tarafından '2019 Özel Siyasi Cesaret Ödülü' verildi. 5 Kasım 2016'dan bu yana Edirne'de tutuklu bulunan Demirtaş'ın ödülünü eşi Başak Demirtaş aldı.

2013'te Almanya'da kurulan ve 140 üyesiyle sosyal demokrat ve ilerici siyasi partilerin ve kuruluşların uluslararası bir ittifakı olan İlerici İttifak (Progressive Alliance) tarafından düzenlenen ödül töreninde HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a 'Siyasi Cesaret Ödülü' verildi. Düzenlenen törene HDP Genel Başkan Yardımcısı Hişyar Özsoy ve CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da katıldı.

Ödülü Edirne'de tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş teslim alırken, ödülü CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu sosyal medya hesabından duyurdu. Tanrıkulu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda: "Stockholm’de hoş bir tesadüf oldu bu akşam. Progressive Alliance Awards (Cesaret Ödülü) 2019’un bu yılki ödülü demokrasi, insan hakları ve barış için çabalarından dolayı arkadaşım aynı zamanda meslektaşım Selahattin Demirtaş’a verildi." notuna yer verdi.