Selimiye Camii Çevre Düzenleme Projesi Onaylandı

Selimiye Camii Çevre Düzenleme Projesi Onaylandı
Selimiye Camii çevresi düzenleme projesi onay aldı.

Selimiye Camii çevresi düzenleme projesi onay aldı. Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Selimiye Camii çevresi düzenleme projesi sebebiyle toplandı. İlgili proje, kuruldan onay aldı. Proje kapsamında Selimiye Camii'nin yanından geçen Mimar Sinan Caddesi'nin bir kısmı trafiğe kapatılacak ve çevre düzenlemesi yapılacak. Alan çeşitli aydınlatma ekipmanlarıyla aydınlatılacak. Ayrıca alana oturma alanları ve çeşitli mobilyalar yerleştirilecek. Düzenleme çalışmaları Edirne Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek.

2014 yılında başlayan Selimiye Camii çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmaları, alanda Yemiş Kapanı Hanı kalıntılarının çıkması sebebiyle durdurulmuştu. Yemiş Kapanı Hanı, çevre düzenleme ve peyzaj projesinden çıkarıldı.

Edirne Belediyesi tarafından hazırlanan 'Selimiye Camii Çevresi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Projesi’ iki ödül almıştı. Marmara Belediyeler Birliğinin 6. Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri'nde İmar Şehircilik ve Estetik kategorisinde birinci olan proje, aynı zamanda Tarihi Kentler Birliğinin 2016 Yılı Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması'nda 83 proje içinde birinci olmuştu.

NEDENİNİ TABELAYLA ANLATMIŞTI

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Selimiye Camii Kentsel Tasarım Projesi'nin neden devam etmediğini açıklamak için mart ayında tabela hazırlatmıştı. Tabelada: "Selimiye Camii Kentsel Tasarım Projesi, Vakıflar Genel Müdürlüğünün Kültür ve Turizm Bakanlığı Koruma Yüksek Kuruluna itirazı neticesinde durdurulmuş olup, karar hakkında belediyemizce dava açılmış, sonucu beklenmektedir." ifadesine yer verilmişti.