Selimiye Camii Restore Edilecek

Selimiye Camii Restore Edilecek
Selimiye Camii'nin restorasyonu için hazırlanan proje onay aldı. Restorasyona başlanması durumunda çalışmalar en az 3-4 yıl sürecek.

Selimiye Camii'nin restorasyonu için hazırlanan proje Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylandı. Restorasyona başlanması durumunda, çalışmaların en az 3-4 yıl süreceği belirtildi.

Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren, Selimiye Camii'nin restorasyon çalışmaları hakkında bilgi verdi. En son 1982 yılında kapsamlı bir restorasyondan geçirilen Selimiye Camii'nin restorasyon projelerinin hazırlandığını ve Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun onayından geçtiğini anlatan Güneren, restorasyona başlamak için Ankara'dan onay beklediklerini söyledi.

Selimiye Camii'nin Edirne'nin en çok turist çeken yeri olduğunu ve restorasyon çalışması esnasında caminin ziyaret ve ibadete kapatılmayacağını söyleyen Güneren: "Şu anda Sultan Ahmet Camii'nin restorasyonu devam ediyor. Vakıflar Genel Müdürlüğümüz, iki büyük işin aynı anda yapılmasının çok doğru olmayacağını düşündü. Sultan Ahmet Camii'ndeki çalışmaların önemli bir bölümü tamamlanmış durumda. Restorasyon esnasında Selimiye Camii ibadete ve ziyarete açık olacak. Selimiye'nin restorasyonu hacimli bir iş. En az 3-4 yıl sürmesini planlıyoruz." şeklinde bilgi verdi.

Süleyman Paşa Camii ve Ekmekçizade Ahmet Paşa Kervansarayı'ndaki çalışmalarda sona gelindiğini belirten Güneren, iki eserin kısa sürede hizmete gireceğini ifade etti.