Selimiye Meydanı açılışa hazırlanıyor

Selimiye Meydanı açılışa hazırlanıyor
Selimiye Camii çevre düzenleme çalışmaları devam ediyor. Selimiye meydanındaki çalışmaların yakında tamamlanması bekleniyor.Projesi Edirne Belediyesi tarafından hazırlanan ve finansı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından...

Selimiye Camii çevre düzenleme çalışmaları devam ediyor. Selimiye meydanındaki çalışmaların yakında tamamlanması bekleniyor.

Projesi Edirne Belediyesi tarafından hazırlanan ve finansı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Selimiye Camii Çevresi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Projesi kapsamındaki çalışmalar devam ediyor. Daha önce Selimiye'nin altındaki belediye dükkanları yıkılmıştı. Caminin görüntüsünü bozan alanların kaldırılmasının ardından meydandaki çevre düzenleme çalışmaları sürüyor.

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, yaklaşık 50 bin metrekarelik bu alanın Türkiye'deki en büyük açık alanlardan biri olacağını söyledi. Çalışmalarle birlikte Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camii'nin tamamıyla gün yüzüne çıktığını ifade eden Gürkan, çalışmaların Ramazan Bayramı (Mayıs ayı) gibi tamamlanacağını söyledi.

Vatandaşın yeşil alan olup olmayacağıyla ilgili sorularına cevap veren Gürkan, sert zemin kaplamalarının ardından yaklaşık 25 bin metrekare yeşil alan oluşturulacağını söyledi.