Selimiye Meydanı'nda tarihi kalıntılar ortaya çıktı

Selimiye Meydanı'nda tarihi kalıntılar ortaya çıktı
Selimiye Camii Çevresi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Projesi kapsamında meydandaki çalışmalar esnasında tarihi kalıntılara rastlandı.Projesi Edirne Belediyesi, finansmanı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Selimiye...

Selimiye Camii Çevresi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Projesi kapsamında meydandaki çalışmalar esnasında tarihi kalıntılara rastlandı.

Projesi Edirne Belediyesi, finansmanı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Selimiye Camii Çevresi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Projesi devam ediyor. Selimiye meydanında gerçekleştirilen çalışmalar sırasında tarihi bulgulara rastlandı. Konuyla ilgili açıklama yapan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, ortaya çıkan tarihi eserlerin rövölerinin alınarak projeye dahil edileceğini ve projenin Edirne Kültür Varlıkları Koruma Kurulu'na sunulacağını söyledi.

Devam eden kazılarda Gazi İlkokulu'nun temelleri, lahit, 2 adet tarihi su kuyusu, sokak dokusu ve Yemiş Kapanı Hanı’nın devamı olduğu düşünülen ilave tarihi duvarlara rastlandı.

Mülkiyeti ve projesi Edirne Belediyesine ait olan ve finansı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından karşılanan Selimiye Camii Çevresi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Projesi kapsamında başlatılan çalışmalar hızla devam ediyor.

6 ay içinde tamamlanması beklenen çalışmaları Belediye Başkanı Gürkan yerinde inceleyerek, projenin yapımını taahhüt eden firma yetkililerinden bilgi aldı. Gürkan, proje kapsamında meydanda yapılan kazılardan ortaya çıkan tarihi bulgular hakkında da bilgi verdi.

Gürkan, “Kazılar sonucunda Edirnemizin tarihinde yeri olan Gazi İlkokulu’nun temelleri, lahit, Yemiş Kapanı Hanı’nın etrafında iki tane tarihi kuyuya rastlandı, sokak dokusunun olduğu noktalar görüldü. Yemiş Kapanı Hanı’nın devamı olduğu düşünülen, hanın güney uçunda ilave tarihi duvarlar ortaya çıktı. Söz konusu eserlerle ilgili müze denetimde kazılar tamamlanacak. Ardından rövölerini alarak, projeye dahi edeceğiz ve bu revizyonu Kültür Varlıkları Koruma Kurul’nun onayına sunulacağız.” dedi.