Selimiye'nin restorasyonu 3,5 yıl sürecek

Selimiye'nin restorasyonu 3,5 yıl sürecek
Selimiye Camii'nin iç mekanında başlanacak restorasyon çalışmaları öncesinde camide son cuma namazı kılındı. Edirne Valisi Ekrem Canalp, gerçekleştirilecek çalışmalarla ilgili bilgi verdi.Selimiye Camii'nin iç mekanında başlanacak...

Selimiye Camii'nin iç mekanında başlanacak restorasyon çalışmaları öncesinde camide son cuma namazı kılındı. Edirne Valisi Ekrem Canalp, gerçekleştirilecek çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Selimiye Camii'nin iç mekanında başlanacak restorasyon çalışmaları konusunda açıklamalarda bulunan Vali Canalp, 3,5 yıllık restorasyon süresince caminin yalnızca belirli bölümlerinde ibadet edilebileceğini söyledi. Bu cuma namazının restorasyondan önce kılından son cuma namazı olduğunu söyleyen Canalp, "Bundan sonraki 3,5 yıllık dönem içerisinde bu kubbenin altında namaz kılmak mümkün olmayacak." dedi. Bu süreçte caminin belirli kısımlarında ibadet alanları olacak.

3,5 yıllık restorasyon süreci boyunca Selimiye Camii'ne böyle bir restorasyonu yapabilmenin onurunu ve gururunu yaşayacaklarını ifade eden Vali Canalp, caminin ana statiğiyle ilgili bir problem olmadığını, bu çalışmayla birlikte Selimiye'nin bir asır geleceğe taşınacağını açıkladı.

Gerçekleştirilecek restorasyon çalışmaları hakkında bilgi veren Canalp, "Kubbedeki horasan haçları sökülecek, yeni kurşun kaplamalarla yeni bir imalat yapılacak, bazı noktalarda aşınmış olan taşlar yenilenecek ve minarelerin temel yapısını etkileyecek taş yenilemesi gerektiren durumlar ortaya çıkarsa bu yenilemeler yapılacak. Cami içerisinde ana kubbenin olduğu bölümde de aslına uygun horasan harcıyla yenileme çalışması yapılmış olacak. Ayrıca camimizin içerisindeki bütün camlardaki ahşap işleri de yenilenecek." diye konuştu.