Sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek

Sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek
Geçen hafta cuma gününden itibaren bölgemizi etkileyen sıcak hava dalgasının, önümüzdeki cumartesi gününe kadar etkisini sürdürmesi bekleniyor. Marmara Bölgesi'nin kuzeyinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 3 ila 6 derece...

Geçen hafta cuma gününden itibaren bölgemizi etkileyen sıcak hava dalgasının, önümüzdeki cumartesi gününe kadar etkisini sürdürmesi bekleniyor. Marmara Bölgesi'nin kuzeyinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 3 ila 6 derece üzerinde seyredecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafından yapılan uyarıda; bölgemizde etkili olan sıcak hava dalgasının 05 Eylül 2020 Cumartesi gününe kadar etkisini sürdürmesinin beklendiği belirtildi. Sıcaklıkların, Marmara'nın kuzeyinde mevsim normallerinin 3 ila 6 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Cumartesi gününden itibaren sıcaklıkların Trakya'dan başlayarak azalacağı, mevsim normalleri civarında ve yer yer 2 ila 4 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Sıcak hava dalgasından dolayı güneş ışınlarının dik geldiği 11 ile 16 saatleri arasında yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olanlar başta olmak üzere vatandaşların sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

EDİRNE HAVA TAHMİNİ: Çarşamba günü 18/37 derece, perşembe günü 19/37 derece, cuma günü 20/34 derece, cumartesi günü 18/32 derece, pazar günü 17/33 derece.