Şiddetli Kar Yağışı Ölüme Yol Açtı: 3 Kişi Can Verdi

Şiddetli Kar Yağışı Ölüme Yol Açtı: 3 Kişi Can Verdi
Japonya'nın Niigata eyaleti başta olmak üzere Aomori ve Yamagata eyaletlerinde cumartesi gününden beri etkili olan şiddetli kar yağışının bilançosu ağırlaşıyor. Japonya Yangın ve Afet Yönetim Ajansı, şiddetli kar yağışı...

Japonya'nın Niigata eyaleti başta olmak üzere Aomori ve Yamagata eyaletlerinde cumartesi gününden beri etkili olan şiddetli kar yağışının bilançosu ağırlaşıyor. Japonya Yangın ve Afet Yönetim Ajansı, şiddetli kar yağışı ve kar küreme çalışmalarında yaşanan kazalar sebebi ile en az 3 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Niigata eyaletinde yaşayan 85 yaşındaki yaşlı adamın karı temizlerken bir hendeğe düşerek hayatını kaybettiği belirtilirken, Hokkaido'de yaşayan 63 yaşındaki bir yaşlı kadın da kar yığınından çıkmaya çalışan 2 kamyon arasında kalarak yaşamını yitirdiği duyuruldu. Akita eyaleti sakini 73 yaşındaki yaşlı bir adamın da kar kürerken çatıdan düşerek yaşamını yitirdiği, farklı bölgelerden en az 10 kişinin de yaralandığı kaydedildi. Japonya Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanlığı'nca yapılan açıklamada çoğu Niigata'da olmak üzere10 bini aşkın haneye bu sabah itibariyle elektrik sağlanamadığı aktarıldı.

Teslimatta meydana gelen aksamalar sebebi ile bazı market zincirlerine ürün tedarik edilemediği için rafların boş kaldığı gözlemlendi.