Sigara Kullanımı Yasaklandı! Açık Alanlarda Sigara İçilemeyecek

Sigara Kullanımı Yasaklandı! Açık Alanlarda Sigara İçilemeyecek
BBC'de yer alan habere göre, bir ülkede dünyadaki en katı tütün karşıtı yasalardan biri yürürlüğe konuldu. Buna göre; hükümet, restoran ve bar gibi kapalı alanlarda sigara kullanımını yasaklayan 2008 tarihli yasanın kapsamını...

BBC'de yer alan habere göre, bir ülkede dünyadaki en katı tütün karşıtı yasalardan biri yürürlüğe konuldu. Buna göre; hükümet, restoran ve bar gibi kapalı alanlarda sigara kullanımını yasaklayan 2008 tarihli yasanın kapsamını sahiller ve parklar dahil tüm kamusal alanları kapsayacak biçimde genişletti.

2021 yılında onaylanan ve bugünden itibaren uygulanacak yeni düzenleme kapsamında, tütün ürünlerinin tanıtımı, reklamı ve sponsorluğu da satış noktalarında dahi yasaklandı.

Park ve Sahillerde de Sigara İçmek Yasak

Yeni yasaya göre; Meksika’da park ve sahiller dahil kamusal alanların tümünde tütün ürünleri kullanımına yasak getirildi.

Öncesinde diğer Güney Amerika ülkeleri tütün kullanımını sınırlandıran yasalar yürürlüğe koysa da Meksika, Güney Amerika ülkeleri arasında en etkili ve geniş kapsamlı önlem alan ülke olarak dikkat çekti.

Pan Amerikan Sağlık Örgütü (PAHO) tarafından Meksika’daki yeni düzenlemenin yürürlüğe konması memnuniyetle karşılandı.