Sıkıntılarını Vali Özdemir'e Anlattılar

Sıkıntılarını Vali Özdemir'e Anlattılar
10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle Edirne’de faaliyet gösteren engelli dernekleri ve engelliler yararına çalışmalar yürüten sivil toplum örgütleri, Vali Günay Özdemir’i ziyaret ettiler.

10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle Edirne’de faaliyet gösteren engelli dernekleri ve engelliler yararına çalışmalar yürüten sivil toplum örgütleri, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş başkanlığında Vali Günay Özdemir’i ziyaret ettiler.

Edirne Valisi Günay Özdemir, Engelliler Haftası nedeniyle kendilerini ağırlamaktan mutlu olduğunu belirterek, "Engelli vatandaşlarımızı sadece bu hafta değil yılın her günü hatırlayarak yardımcı olmalıyız. Bunu da sadece sözle ve kutlamalarla değil engellilerin hayatını kolaylaştırarak yapmalıyız. Sizler de yakından biliyorsunuz çürük, sakat gibi kavramlar kaldırıldı ve sadece engelli kelimesi kullanılmaktadır. Devlet olarak engelli vatandaşlarımıza yönelik pozitif çalışmalarımız sürekli artarak devam ediyor. Valilik olarak bizler de tüm dezavantajlı gruplarla ilgili olarak desteklerimizi sürdürüyoruz, kimin ihtiyacı varsa onlara yardımcı olacak çalışmalarımız da sürüyor. Bu nedenle toplumun sadece belli kısmını değil bütün kısmını kucaklıyoruz. Devlet üzerine düşen görevi yapıyor ve yapmaya devam edecektir. Bu çalışmalarla engelli vatandaşlarımız toplumun birer parçası haline gelerek hayata katıldı. Bu çalışmalarımızın her gün daha iyiye gittiğini görmek bizleri son derece mutlu ediyor." dedi.

Engelliler Haftası nedeniyle dernek temsilcileri Vali Özdemir’e yaşadıkları sıkıntıları ve sorunlarını anlatırken, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş ise Edirne’de 2 bin 360 engelli ve muhtaç aileye yardım yapıldığını söyledi.

EJH