Şok Karar! Sigara Satışı Yasaklandı!

Şok Karar! Sigara Satışı Yasaklandı!
Sigara kullanımını giderek azaltmak için vergi artırmanın bile işe yaramadığını anlayan Sağlık Bakanlığı tarafından karar alındı. Alınan karar kapsamında 2009 ve sonrasında doğan kişilerin hayatı boyunca sigara alması...

Sigara kullanımını giderek azaltmak için vergi artırmanın bile işe yaramadığını anlayan Sağlık Bakanlığı tarafından karar alındı. Alınan karar kapsamında 2009 ve sonrasında doğan kişilerin hayatı boyunca sigara alması yasaklandı.

Sigara kullanımını giderek azaltmak ve yeni neslin sigara kullanmasını engelleyebilmek için yeni önlemler alınmaya devam ediliyor. Bir önlem de sağlık bakanlığı tarafından alındı. Alınan karar kapsamında 2009 ve sonrasında doğan kişilerin sigara almasına izin verilmeyecek.

Sigara Almak Yasaklandı!

Yeni neslin sigara kullanmasını engellemek için Yeni Zelanda’da 14 yaşın altında olan kişiler bugünden itibaren sigara almasını tamamen yasaklayacak dünyadaki ilk yasayı parlamentodan geçirdi. Konuyla ilgili Yeni Zelanda Sağlık Bakanı Yardımcısı Ayesha Verrall açıklama yaptı. Yapılan açıklamada Sigarasız 2025 Eylem Planını başlattığını duyurdu. Verrall tarafından yapılan açıklamada:

"Gençlerin sigaraya asla başlamamasını sağlamak istiyoruz, bu nedenle yeni genç gruplara tütsülenmiş tütün ürünleri satmayı veya tedarik etmeyi suç haline getireceğiz. Yasa yürürlüğe girdiğinde 14 yaşında olan kişiler hiçbir zaman yasal olarak tütün satın alamayacak. Binlerce insan daha uzun, daha sağlıklı hayatlar geçirecek ve sağlık sisteminin üzerinden sigara tüketimine bağlı hastalıkların tedavisi için harcanan 5 milyar dolarlık yük kalkacak" denildi.

Yeni sistemle beraber 1 Ocak 2009 ve sonrasında doğan kişiler hiçbir zaman sigara alamayacak aynı zamanda sigara kontrolleri de artacak. Sigarayı marketten ve süpermarketten kaldırmak için sigara satışı yapılan yerlerin sayısı daha da azaltılacak.