Son dakika 27 Eylül yeni sigara fiyatları kaç para oldu? Sigaraya ek 8 TL zam bombası!

Son dakika 27 Eylül yeni sigara fiyatları kaç para oldu? Sigaraya ek 8 TL zam bombası!
Sigara içen vatandaşlar her gün arama motorları üzerinden sigara fiyatlarına bakmaya başladı. Bunun nedeni ise sigara fiyatlarına sürekli olarak zam yapılması. 27,50 TL’den başlayan fiyatlar ise vatandaşları canından bezdirmiş...

Sigara içen vatandaşlar her gün arama motorları üzerinden sigara fiyatlarına bakmaya başladı. Bunun nedeni ise sigara fiyatlarına sürekli olarak zam yapılması. 27,50 TL’den başlayan fiyatlar ise vatandaşları canından bezdirmiş durumda. Sigara fiyatları Türkiye’de normal şartlarda, senede iki kez zamlanıyordu. Çoğunlukla yılbaşında ve ikinci 6 aylık dönemde zam gelen sigara fiyatlarına artık her an zam gelebilir.

https://edirnejethaber.com/edirnede-sigara-icilmesi-yasaklanan-yerler/

Son dakika 27 Eylül yeni sigara fiyatları kaç para oldu?

Bilindiği gibi sigara fiyatları bu yıl içinde tam 8 TL artış göstermişti. Şimdi ise bir 8 TL daha artış göstermesi gündemde. Gelen fiyat artışlarıyla eş güdümlü en ucuz sigara fiyatı 27,50 TL’ye yükseldi. Artan sigara fiyatları ardından yeni zam iddiaları sosyal medyada yer almaya başlarken, vatandaşlar sigara zammı söylentileri kapsamında güncel sigara fiyatlarını incelemeye başladı.

Sigaraya 8 TL zam mı geldi?

2022 senesinde 8 liralık zamla karşılaşan sigara fiyatlarında yapılan ÖTV (Özel Tüketim Vergisi) artışı ardından 1 paket sigaradan alınan ÖTV tutarı da 1,69 TL yükseldi. Bir başka yandan bir paket sigarada asgari maktu vergi tutarı da bu süreçte 0,71 TL’den 0,79 TL’ye çıktı. Gelen artışlar ardından sigara fiyatlarına yeni zammın gelip gelmeyeceği merak hususu olurken, sigaraya Eylül ayında bir kez daha zam geleceğine dair iddialar sosyal medyada yer almaya başladı.

Gündeme gelen iddialarda, sigaraya 8 TL’lik bir zammın geleceği ve en ucuz sigaranın da bu zamla eş güdümlü 35.50 TL olacağı söylentileri yer almaya başladı. Fakat sigara zammına dair şimdilik yetkililerden resmi bir açıklama yapılmadı.

27 Eylül yeni sigara fiyatları

LD 27,50 TL'den satılıyor

L&M 27,50 TL'den satılıyor

Monte Carlo 27,50 TL'den satılıyor

Parliament 31,50 TL'den satılıyor

Camel 28 TL'den satılıyor

Marlboro 31 TL'den satılıyor

Winston 29 TL'den satılıyor

Lark 28 TL'den satılıyor

Muratti 29 TL'den satılıyor

Chesterfield 27,50 TL'den satılıyor